29 Mart 2024 Cuma

Demir: Sağlık çalışanlarının en büyük sorunu can güvenliği

Çalıştığı hastanenin acil servisinde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. Ahmet Azizoğlu'nu ziyaret eden Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin en büyük sorununun can güvenliği olduğunu vurguladı.
Diyarbakır Tabip Odası ile SES Diyarbakır Şubesi yöneticileri, dün akşam saatlerinde hasta yakınları tarafından darp edilen Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi'nde görevli Dr. Ahmet Azizoğlu'nu ziyaret etti.
 
Tedavi gördüğü hastanede Azizoğlu'nu ziyaret eden sağlık emekçileri, daha sonra basın çalışanlarına bilgilendirmede bulundu. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir, şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekti.
 
'FEDAKARLIĞIN KARŞILIĞI NE YAZIK Kİ DAYAK OLUYOR'
 
Saldırı sırasında Azizoğlu'nun burun kemiğiyle birlikte gözlüklerinin de kırıldığını kaydeden Demir, Azizoğlu'nun hastanenin acil bölümünde çalıştığını ve bu bölümde yoğunluğun fazla olmasından kaynaklı hastaların mağduriyet yaşamaması için yaralı haliyle sabaha kadar çalıştığını ifade ederek, "Bu özverinin, fedakarlığın karşılığı ne yazık ki 'dayak' oluyor" dedi.
 
'KABUL ETMİYORUZ'
 
Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorununun can güvenliği olduğunu kaydeden Demir, "Yöneticilerin bu sorunu çözmeye yönelik hiçbir ciddi çalışma yapmadığı görülmektedir. Artık yeter! Her gün polikliniklerde yüzlerce hasta bakmak zorunda bırakılıp, nöbet sonrası izin kullanmadan 36 saat aralıksız çalışarak acil servislerin artan hasta yüküyle baş etmeye çabalarken şiddete maruz kalmayı kabul etmiyoruz" diyerek, yaşananlara tepki gösterdi.
 
'ACİLEN ÖNLEM ALINSIN'
 
"Biz hekimler ve sağlıkçılar, yaşatmaya çalışırken yaşamlarımızdan olmak istemiyoruz" diyen Demir, "Mesleğimizi yaparken hastalarımıza yeterli süre ayırmak ve güvenli ortamlarda çalışmak istiyoruz. Buradan bir kez daha başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri acilen önlem almaya, sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısının biran önce yasalaştırılmasına ve hekim ile hastayı karşı karşıya getiren sağlık politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.
 
SALDIRGANLARDAN 3'Ü SERBEST
 
Öte yandan Azizoğlu'nun 10 günlük iş göremez raporu aldığı öğrenildi. Azizoğlu, saldırganlar hakkında yaptığı şikayet üzerine 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü ve ifade işlemlerinin ardından üçünün serbest bırakıldığı, diğerinin ise yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.