2 Mayıs 2024 Perşembe

Dema Baranan 1 Mayıs'ta gösterime girecek

Yapıcılar Film Kolektifi tarafından hazırlanan Dema Baranan (Baranlar Zamanı) belgeseli yarın saat 21.00'da gösterime girecek.

Yapıcılar Film Kolektifi tarafından hazırlanan Dema Baranan (Baranlar Zamanı) belgeseli yarın gösterime giriyor.

Yapıcılar Film Kolektifi belgesel filmin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ta internet yoluyla izleyicilere sunulacağını duyurdu. 
Film Kolektifi'nin yaptığı açıklama şöyle: 

"Uzun süren uğraşlar, teknik aksaklıklar, işgal saldırıları ve türlü zorluklara rağmen tamamlanan Dema Baranan (Baranlar Zamanı) belgeselimiz, 1 Mayıs 2020 günü saat 21:00'de Yapıcılar Kolektifi youtube kanalında gösterime girecek. İyi seyirler."

MLKP'nin kuruluşunun 25. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan belgeselin çekimleri Rojava ve Medya Savunma Alanları'nda gerçekleştirilmişti.

İsmini 23 Mart 2019 tarihinde katledilen MLKP önder kadrolarından Bayram Namaz'dan (Baran Serhat) alan belgesel için kamera karşısına geçen komünistler, MLKP'nin Türkiye-Kürdistan devriminin yanısıra bölgesel anlamda Ortadoğu devrimine bakış açısını aktarıyor.

Belgeselde MLKP'nin Rojava ve Medya Savunma Alanlarındaki savaş pratiği de aktarılırken, geçtiğimiz yıl işgal edilen Serêkaniyê'de çetelere karşı savaşan komünistler de deneyimlerini aktarıyor.