17 Temmuz 2025 Perşembe

DEM Parti'nin komisyon üyeleri belli oldu

DEM Parti Mecliste kurulacak komisyon için yapılacak toplantı öncesinde üyelerini belirledi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, süreç kapsamında kurulması planlanan komisyona ilişkin siyasi partilere davetiye gönderdi. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, 18 Temmuz'da saat 10.00'da toplantıya davet edildi. Mecliste grubu bulunmayan siyasi partilerin temsilcilerine de davetiye gönderildi. Her partiden bir temsilcinin katılması istendi.

Görüşmede komisyonun ismi, yasa veya Meclis Başkanı inisiyatifi ile kurulmasına dair pek çok konu gündeme geleceği aktarıldı. Görüşmede, komisyonun ne şekilde kurulacağına dair karar alınması halinde ilke ve esaslarına ilişkin de yazılı bir hazırlık yapılacak. Bu görüşme ve hazırlıklardan sonra Kurtulmuş komisyonun kuruluşunu duyuracak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), kurulması planlanan komisyon için üye olarak, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ile İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek'i belirledi.