5 Mayıs 2024 Pazar

DEM Parti Sözcüsü Doğan: Oyunuzu kullanın, sandığınızı terk etmeyin

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, halka, oy verme işlemi devam ederken yaratılan bilgi kirliliğine kulaklarını kapatma, oylarını kullanma ve sandıkları terk etmeme çağrısında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, oy verme işlemi devam ederken partisinin Ankara'daki genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Doğan, oy verme işlemi devam ederken, bilgi kirliliğinin sürdüğüne dikkat çekti, halka, "Bilgi kirliliğine kulaklarınızı kapatın, oylarınızı kullanın, sandıklarınızı terk etmeyin. Başaracağız" çağrısında bulundu.

'TÜM GÜCÜMÜZLE SAHADAYIZ'
DEM Parti görevlilerinin sahada olduğu bilgisini veren Doğan, Seçim Takip Merkezi olarak gün boyu açıklamalar yapacaklarını söyledi. Oy verme işlemi sürerken büyük bir bilgi kirliliği yaşandığına işaret eden Doğan, "Öncelikle bütün DEM Parti gönüllülerine sesleniyorum: Lütfen müsterih olun. DEM Parti tüm gücüyle sahada ve en büyük gücünü de her zaman olduğu gibi sizlerden alıyor, DEM Parti gönüllülerinden alıyor" dedi.

'OYLARINIZI KULLANIN SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN'
Seçim kampanyasını "DEM gelir devran döner. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz" diyerek sürdürdüklerini hatırlatan Doğan, halka oyunu kullanma ve sonrasında da sandıkları terk etmeyerek sahip çıkma çağrısında bulundu.

Seçim çalışmaları sırasında devletin bütün olanaklarının AKP-MHP lehine kullananlarla mücadele ettiklerini, bugün bu mücadeleyi oy kullanma işlemi tamamlanana kadar sürdüreceklerini vurgulayan Doğan, "Öfkelisiniz biliyoruz ama öfkenizi oy kullanarak sandıklara akıtın. Oy kullanın ve sandıklarınıza sahip çıkın ki iradenizin gücü, irademizin gücü ortaya çıksın. Tüm dünya ve Türkiye kamuoyu haklı iradenizi ve haklı sahiplenmenizi görsün" diye konuştu.

'TEK BİR OYUMUZUN DAHİ HEBA EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'
Bugün ve sonraki birkaç gün en önemli görevlerinin oylarına sahip çıkmak olduğunu tekrar eden Doğan, "Her bir oyumuzun büyük emek ve bedellerle sandıklara ulaştığını sizler en iyi tecrübe edenlersiniz. Özellikle Kürdistan coğrafyasında yaşayan Kürt halkına sesleniyorum. Bugüne ulaşan mücadele tarihimiz bu büyük emek ve bedellerin göstergesidir. Bugüne kadar başardık, bugünden sonra da başaracağız. Moralinizi bozmayın. Bilgi kirliliğine kulaklarınızı kapatın. Oylarınızı kullanın ve sandıklarınıza sahip çıkın. Tek bir oyumuzun dahi heba edilmesine müsaade etmeyeceğimizi, bu konuda ilgili ve yetkili arkadaşlarımızın her sandık başında olduğunu bilmenizi istiyoruz. Partimiz tüm kadrolarıyla iradenizin sandığa eksiksiz yansıması her il, ilçe ve beldeyi dikkatle ve büyük bir titizlik ve hassasiyetle takip ediyor. Oy kullanma işlemlerinin başladığı sabah 7'den bu yana bu titizlik ve hassasiyetle sürdürdüğümüz çalışmalar doğrultusunda, size bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğiz" diye ekledi.

Sandık görevlileri, müşahitler, itiraza yetkili avukatlar, hukuk komisyonu üyeleri ve Merkezi Seçim Takip Koordinasyon Merkezinin hem merkezde hem il-ilçe ve beldelerde gelişen, gelişebilecek olaylara hakim olduklarını duyuran Doğan, "İrade gasbına karşı kullanılacak her bir oy demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet ve barış için kullanılıyor. O yüzden son saatler sevgili DEM Parti gönüllüleri. Oylarınızı kullanın ve oylarınıza sahip çıkın. Bilgi kirliliğinden etkilenmeyin. Demokratik yol ve yöntemlerle, oyumuzu kullanarak, irademize sahip çıkarak bugüne kadar pek çok hileyi, pek çok oyunu boşa çıkardık" dedi.

142 NOLU BELGE İLE OY KULLANANLAR
Polis ve askerin 142 Nolu belge ile yaşamadıkları Kürt kentlerinde oy kullandığını hatırlatan Doğan şunları söyledi: "Bu belgenin kullanımı ile ilgili bir başka yönteme başvurulduğunu hayatımızda görerek, tecrübe ederek nasıl bildiğinizi kampanya boyunca bize gösterdiniz. YSK bu belgeyle oy kullanacak kişileri siyasi partilere bildirmiyor. Bu konuda en büyük görev ve sorumluluk sandık kurulu üyelerimize, müşahitlerimize, okul sorumlularımıza düşüyor. Onlar bu konuda gerekli eğitimlerden geçtiler. Her bir DEM Partili 142 Nolu belgenin kullanımı karşısında ne yapması gerektiğini biliyor. Partililerimiz mükerrer oy kullanılmasın, yeni usulsüzlükler yapılmasın diye üzerine düşeni yapmalıdır. Bu usulsüzlük yılların meselesi. Nasıl ki oy kullandığımızda kimlik bilgilerimiz detaylı bir şekilde inceleniyor, kimlik talep ediliyorsa; 142 Nolu belge ile oy kullananların belgelerini de lütfen detaylı ve dikkatli bir şekilde inceleyin. Belge ile kimlik kartlarını karşılaştırın. Bu da yetmiyor. Bu belgede hangi seçim türünde oy kullanabileceği yazılı."

Doğan son olarak şu çağrıda bulundu: "Lütfen kendimizi ve kentimizi nasıl yöneteceğimizi gösterebilmemiz için sandıklara gidin. O moralinizi, o coşkunuzu, o görkemli duruşunuzu bugün sandıklara akıtın. Ortaya çıkacak iradenizle çok büyük bir halay kurabileceğimiz, her yerde govende durabileceğimiz bir günün sonunda sizlere zafer haberleri verebilelim. Birlikte bu haberleri kutlayabilelim."