17 Mayıs 2024 Cuma

DEM Parti: Şırnak'ta öne geçtik

AKP'nin seçim zaferini ilan ettiği Şırnak merkezde DEM Parti itirazda bulundu. İmzalı tutanaklara göre önde olduğunu duyuran DEM Parti, Şırnak halkının oylarına sahip çıkması için çağrı yaptı. Öte yandan Uludere ilçesinde de AKP'nin öne geçmesine yapılan itiraz sonucu halk ilçe seçim kurulu önünde nöbete başladı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Şırnak merkez seçimlerine dair açıklama yaptı. DEM Parti Şırnak İl Örgütü'nün sosyal medya hesabından, "Şırnak'ta büyük bir direniş var! Herkesin gözü Şırnak'ta olmalı. Parti il binamıza gelen ıslak imzalı tutanaklara göre öne geçtik!" denildi.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan da, "Halkımıza çağrımızdır: Her türlü oyuna rağmen kazandık. Seçim işlerinden sorumlu arkadaşlarımızı, il eşbaşkanlarımızı gözaltına alarak tutanakları saklayarak kazanamayacaksınız. Halkımızı sakinlik içinde partisi ile dayanışmaya iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Seçim güvenliği ve halk iradesi tüm muhalefet partilerimin sorumluğundadır. Bizler irademize sahip çıkacağız, hukuken de siyaseten de itirazlarımızı yapmayı sürdüreceğiz. YSK verilerini girme işlemi sürüyor, yakından takip ediyoruz" açıklaması yaptı. 

ULEDERE'DE HALK NÖBETE BAŞLADI
Gün boyu usulsüzlüklerin yaşandığı ve 2 bin 500 taşımalı seçmenin getirildiği Şırnak'ın Uludere ilçede sandıklar açıldı. Resmi olmayan sayımlara göre AKP yüzde 48.97 DEM Parti ise yüzde 42.00 oy aldı. DEM Parti sonuca itiraz etti. Yapılan itirazlar sonucunda halk ilçe seçim kurulunun önünde nöbet başlattı. İlçe seçim kurulunun önüne akın eden halk ateş yakarak sonuçları bekliyor.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre oy farkı 127'ye düştü. Bunun yanı sıra usulsüz bir şekilde bir sandığın kaçırıldığı iddia ediliyor. Halkın ilçe seçim kurulu önünde bekleyişi sürüyor.