DEM Parti Kadın Meclisi AKP ve EMEP ile görüştü

DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğulu, AKP ve EMEP'li kadınlarla görüştü. Görüşmeler basına kapalı gerçekleşirken, temasların devam etmesinin önemi vurgulandı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta "Barış ve demokratik toplum çağrısı"nın ardından siyasi partilerin kadın yapılarını ziyaret etmeye devam ediyor. DEM Parti Kadın Meclisi AKP ve EMEK Partisi'nden (EMEP) kadınlarla görüştü.
DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, Kadın Koordinasyonu üyesi Fatma Koçyiğit'ten oluşan heyeti, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, AKP Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan'la görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.
Zengin'in Meclis'teki AKP grubunda bulunan odasında yapılan görüşmeye ilişkin bilgi veren Türkoğlu, görüşmenin verimli geçtiğini aktardı. Türkoğlu, "Bu süreçte kadınların parlamento zemininde etkin rol almasının, barış dilinin ve siyasetinin gelişimine katkı sağlanmasının önemi ve bu temasların devam etmesi gerektiği karşılıklı vurgulandı" dedi.
EMEP'Lİ KADINLARLA GÖRÜŞME
DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Kadın Koordinasyonu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Canan Çalağan'dan oluşan heyet; EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, Merkezi Denetleme Kurulu üyesi Şükran Doğan, Ankara İl Yöneticisi Hilal Kılıç ve Sinejan Kut'la görüştü.
EMEP Genel Merkezi'ndeki görüşme basına kapalı yapıldı. Görüşmeye ilişkin bilgi paylaşan Türkoğlu, EMEP heyetinin, sadece Meclis'te değil bütün yerellerde barış için çalışmalar yapması gerektiğini ve barış mücadelesiyle kadınların emek mücadelelerinin ortak olması vurgusu yaptığını belirtti.
Geçmişe göre işlerinin daha zor olduğunu fakat mücadele hattının herkes tarafından örülmesi gerektiğinin aktarıldığı görüşmede, EMEP heyetinin ayrıca bu meselenin sadece iktidara bırakılmaması gerektiğine işaret ettiği belirtildi.
Halide Türkoğlu ayrıca EMEP heyetinin, "EMEP'li kadınlar olarak sadece dayanışma değil ortak mücadele noktasında da üzerimize düşeni yapacağız" dediğini belirtti.