25 Nisan 2024 Perşembe

DEDEF: Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın

Dersim Dernekleri Federasyonu yaptığı basın açıklaması ile tutuklanan üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.
Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) gözaltına alınan yönetim kurulu üyesi Yusuf Ziya Demirçivi, eşi Mehtap Demirçivi ve dernek üyesi Erçin Demir'in serbest bırakılması talebi ile İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın toplantısında ilk olarak konuşan DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben, tutuklamaların keyfi olduğunu, bu tür saldırıların mücadelelerinden asla geri adım attırmayacağını söyledi.
 
DEDEF adına basın açıklamasını DEDEF Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Yegin okudu. Yeğin, "İstanbul'da 16 Şubat 2019 tarihinde gece saat 03.00 sularında aralarında DEDEF yönetim kurulu üyemiz Yusuf Ziya Demirçivi, eşi Mehtap Demirçivi, Erçin Demir ve bileşen dernek üyelerimizin de olduğu birçok kişi gözaltına alınmıştır. Dersim Dernekleri Federasyonu'na yönelik ilk gözaltı değildir, son yıllarda bir çok şube başkanımız ve üyelerimiz de keyfi gerekçelerle gözaltına alınmıştır. Geçtiğimiz günlerde de genel başkanımız benzer şekilde gözaltına alınmış adli kontrol şart ile serbest bırakılmıştır" dedi.
 
Dersim Dernekleri Federasyonu'nun haklı mücadelesine gölge düşürmeye yönelik keyfi gözaltılar ve hukuk dışı uygulamalara son verilmesini isteyen Yeğin, "DEDEF yönetim kurulu üyelerimiz ve bileşen dernek üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır. Bir kez daha ifade ediyoruz; gözaltılarla tutuklamalarla bizleri emek, demokrasi ve doğamız için verdiğimiz mücadeleden alıkoyamayacaksınız" diye kaydetti.