29 Mart 2024 Cuma

DBP'den gözaltı tepkisi: Kadın mücadelesini yargılayamazsınız

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve MYK üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren DBP, "Kadın mücadelesini yargılayamazsınız" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Komisyonu, Balıkesir'de misafir olarak kaldıkları eve yapılan baskında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve MYK üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

AKP-MHP ittifakının her geçen gün kadınlara yönelik saldırılarına hız kesmeden devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Kürdistan ve Türkiye'deki kadın mücadelemiz, dünya ve tüm Ortadoğu halklarına ilham kaynağı olan bir mücadele sergilemektedir. Kadın mücadelemizin ilham kaynağı olması faşist iktidarı korkutuyor. Bu sabah evlere yapılan baskınla, haksız hukuksuz bir şekilde arkadaşlarımız gözaltına alınması, AKP ve MHP faşist iktidarının tek renk, tek ses yaratmak istemesidir" diye kaydedildi.

DBP, "Biz kadınlar kimsenin lütfuyla, kazanımlarımızı elde etmedik. Büyük bedeller ve büyük mücadeleler vererek kazanımlarımızı elde ettik. Bunu büyütmenin ve kalıcı hale getirmenin yol ve yöntemi de hayatın her alanında yan yana olarak birlikte mücadele etmek olacaktır. Biz Kürdistanlı ve Türkiye'li kadınlar olarak AKP-MHP faşist blokuna karşı, mücadelemizi büyüterek sürdüreceğimizi, asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Kadın mücadelesini yargılayamazsınız. ESP/SKM'li kadınları derhal serbest bırakın" oiye belirtti.