19 Mayıs 2024 Pazar

Dayanışma kazandı: Barış Atay serbest bırakıldı

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve yarın adliyeye çıkartılması beklenen oyuncu Barış Atay, dayanışma sayesinde serbest bırakıldı.
Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek bugün sabaha karşı gözaltına alınan oyuncu Barış Atay, serbest bırakıldı.
 
Avukat Efkan Bolaç, resmi twitter hesabından "Barış Atay serbest bırakılıyor. Az önce emniyetten aradılar barışı almaya gidiyorum. Dayanışma her şeydir bu unutulmasın" açıklamasını yaptı.
 
Ardından Atay serbest bırakıldı. 
 
Barış Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.
 
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay'ın bu mesajı medya sonrası "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Hükümete yakın medya organlarında da Atay, bu mesajı sonrası hedef gösterilmişti.
 
Atay'ın gözaltına alınması kamuyonun tepkisini çekmişti, aralarında sanatçıların da olduğu binlerce kişi sosyal medya mesajları ile Atay'ın serbest bırakılmasını istemişti.