11 Mayıs 2024 Cumartesi

Darp edilen kadın işçiye, kendini korumaya çalıştığı için hapis istemi

Yanında çalışan kadını telefonla konuştuğu için süpürgeyle darp eden ve burnunu kıran işletme sahibi Osman D. hakkında 4 yıl 6 aya kadar hapis istendi. Ancak savcı şiddete karşı kendini korumaya çalışan Zeynep Katırcı için de bir yıla 6 aya kadar hapis cezası isteminde bulundu. Katırcı'nın avukatı Mimar, genç kadının bu davada mağdur edilmek istendiğini kaydederek tepki gösterdi. 

İzmir'de bir kafede pastacı yardımcısı olarak çalışan Zeynep Katırcı'nın burnunu, cep telefonuyla konuştuğu iddiasıyla kıran işletme sahibi Osman D. hakkında 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Osman D. hakkında hazırlanan iddianamede, savcı gördüğü şiddet sonucu burnu kırılan ve kendisini korumak için Osman D.'nin eline tavayla vurduğu gerekçesiyle bir yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.

7 Mayıs 2021'de yaşanan olayda, Osman D. telefonla görüştüğü için Zeynep Katırcı'y süpürgeyle darp etti, Katırcı'nın burnu kırıldı. Olayın ardından Örnekköy Polis Merkezi'nde verdiği ifadede yaşadıklarını aktardı. Katırcı'nın avukatı Murat Turgut Mimar'ın şikayeti üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. İddianameyi  tamamlayan savcı, Osman D. hakkında, “silahla kasten nitelikli yaralama” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası isterken, şiddete karşı kendini korumaya çalışan Katırcı hakkında da eline geçirdiği tavayla Osman D.'ye vurduğu gerekçesiyle 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

Zeynep Katırcı'nın burnunun kırılması sonrasında can havliyle kendisini korumaya çalışmasının sanık tarafından şikayet konusu yapıldığını belirten avukat Mimar, "Müvekkilim bu davanın içinde dahi sanık tarafından mağdur edilmeye çalışılmaktadır. Geçen tüm bu süre içinde müvekkilimiz hala olayın fiziksel ve psikolojik sonuçlarını yaşamaktadır. Yüzündeki kırıklar ve çatlaklar nedeniyle ameliyat olması gerekmekte ancak ameliyat bedelini karşılamak için çalışması gerekmektedir. Buna karşın uğradığı şiddetin yarattığı travmadan dolayı çalışmaya korkmaktadır" diye konuştu.