7 Mayıs 2024 Salı

Dardanel'den cinsiyetçi paylaşım açıklaması: Görseli hazırlayan kurumlar yaptı

Ulusal maç öncesi cinsiyetçi paylaşımda bulunan Dardanel firması, kamuoyunda oluşan tepkiler ve ulusal takımın maçı kaybetmesinin ardından paylaşımı sildi. Firma bugün yaptığı özrü kabahatinden büyük paylaşıma ilişkin açıklamasında suçu görseli hazırlayan kuruma attı.

Ton balığı ürünüyle bilinen Dardanel firması, Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi büyük tepki toplayan cinsiyetçi paylaşıma ilişkin özrü kabahatinde büyük bir açıklama yaptı.

Dardanel'in Instagram hesabından yapılan paylaşımda makarnalı ton balığı fotoğrafının üzerine cinsiyetçi bir yazı yazmış ve ulusal takıma başarılar dilemişti.

Paylaşım sonrası çok sayıda Twitter kullanıcısının firmaya tepki göstermesi ve ulusal takımın maçı kaybetmesinin ardından Dardanel paylaşımı sildi.

Firma bugün özrü kabahatinden büyük bir açıklama yaptı. Söz konusu paylaşım için özür dileyen Dardanel, sanki paylaşımları kendi iradesi dışındaymış gibi sorumluluğu görseli hazırlayan kurumların üzerine attı.

Kadın çalışanlarına ve kadın emeğine saygı duyduğu iddia edilen Dardanel'in açıklaması bir kez daha sosyal medya kullanıcılarını tepkisini topladı. Çok sayıda kullanıcı, Dardanel'in bu açıklaması suçu üstlenmek yerine paylaşımı hazırlayan kurumların üzerine attığını kaydetti.