2 Mayıs 2024 Perşembe

Darba direnen hasta tutsak Boz'a 11 gün hücre cezası

Koğuş araması sırasında eşyalarının dağıtılmasına karşı çıktığı için kendisini darp eden gardiyanlara direnen hasta tutsak Mehdi Boz'a 11 gün hücre cezası verildi.

Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde bulunan hasta tutsak Mehdi Boz, koğuştaki aramada gardiyanların eşyalarını dağıtmasına karşı çıktığı için darp edildi. Boz'a, 11 gün hücre cezası verildi.

Tiroid bezi kanseri, KOAH ve daha birçok sağlık sorunu olan Mehdi Boz, yaşadıklarını telefon görüşmesinde kardeşi Necla Er'e anlattı.

ARAMA VE DARPA DİRENDİĞİ İÇİN 11 GÜN HÜCRE CEZASI
Telefon görüşmesinin yapılacağı gün koğuşa giren gardiyanların, eşyaları dağıttıklarını buna karşı çıkan Boz ve birlikte kaldığı Ahmet Elman'ın boynundan ve kollarından tutularak darp edildiğini kaydetti.

Direndikleri ve karşı çıktıkları için kardeşi hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Er, soruşturma sonucunda 11 gün hücre cezası verildiğini söyledi. Er, kardeşinin hayatından endişe ettiğini söyledi. Er, "Birçok sağlık sorunu var. Buna rağmen kötü muameleye maruz kalıyor, endişeliyim" dedi.

1995 yılından beri tutuklu olan Mehdi Boz, 24 yıldır Bolu, Diyarbakır, İzmit, Muş, Siirt, Bitlis, Kayseri başta olmak üzere 14 ayrı hapishanede tutuldu. Defalarca sürgün edilen Boz, İHD'nin hasta tutsaklar raporunda yer alıyor. Boz'un, tiroid bezi kanseri, tansiyon, mide, prostat, KOAH, böbreklerde protein kaçağı, dermatit ve anemi gibi çok sayıda rahatsızlığı bulunuyor.