6 Mayıs 2024 Pazartesi

Danimarka'dan Leyla Güven'e destek

Danimarka eski başbakanı Poul Nyrup Rasmussen ve eski Çalışma Bakanı Jytte Andersen'in de aralarında bulunduğu onlarca kişi Leyla Güven'e destek bildirisi yayınladı.
Danimarka eski başbakanı Poul Nyrup Rasmussen ve eski Çalışma Bakanı Jytte Andersen'in de aralarında bulunduğu çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri, sanatçı, akademisyen ve aktivistlerden oluşan onlarca kişi Leyla Güven'le dayanışma bildirgesi yayınladı.
 
Leyla Güven'in eylemini Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto amacıyla başlattığı ve ayrıca bütün siyasi tutukların adil yargılanmasını talep ettiğine işaret edilen bildirgede kısaca şu ifadelere yer verildi:
"HDP milletvekili Leyla Güven 8 Kasım tarihinden itibaren süresiz açlık grevi eylemine başlamıştı. Bu yazının yazıldığı an itibariyle eylem (91) gündür devam etmektedir ve Leyla Güven'in sağlık durumu her geçen gün kötüleşmektedir. Bu sebeple bütün demokratik çevreleri sorumluluk göstermeye ve Türkiye hükümetinden Leyla Güven'in siyasi tutukluların adil muamele görmesi yönündeki talebini yerine getirmelerini istemeye çağırıyoruz."