28 Mart 2024 Perşembe

Damat Albayrak'a göre her şey tıkırında: Pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatılacağını ileri sürdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber'de koronavirüs salgının ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Salgınla birlikte etkisinin derinleştiği ekonomik krize rağmen pembe tablo çizmeye devam eden Albayrak, krize rağmen ekonominin pozitif büyümeyle yılı kapatacaklarını ileri sürdü.

Albayrak, salgın olmadan önce ilk çeyrek büyüme tahminlerinin iyi gittiğine işaret ederek, "Bu krizin etkileri büyüdükçe yüzde 5 ve üzeri büyüme tahminlerimizi ikinci ve üçüncü çeyrek süreçlerinde revize etme noktasındayız. Çok bilen ama çok yanılan otoritelerin söylediğinin aksine, hepsi 'Türkiye yüzde 5-6-7-8-10 küçülecek' diyor, bu kriz olmasaydı yüzde 5'i tutturacağımız yıl olacaktı. Ama bu krize rağmen, yüzde 5, yüzde 8, yüzde 10 küçülme değil, inşallah pozitif büyümeyle bu yılı kapatacağımız yıl olması için çok büyük çaba sarfediyoruz. Bu çerçevede 2020'yi kapatacağımız yıl olacak." diye konuştu.