17 Mayıs 2024 Cuma

DAKAP: Gözaltılar serbest bırakılsın

Batman'da kadınların gözaltına alınmasına tepki gösteren DAKAP, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi. HDP Milletvekili Remziye Tosun, bu saldırıların kadın özgürlük mücadelesini engelleyemeyeceğini kaydetti.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), Batman'da yapılan ev baskınlarında aralarında siyasetçi ve aktivistlerin de olduğu 15 kadının gözaltına alınmasını Hazal Park’ta yaptığı açıklama ile protesto etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Rosa Kadın Derneği ve çok sayıda kadın katıldı.

"Erkek devlet şiddetine karşı kadın özgürlük mücadelemizden vazgeçmiyoruz" pankartının açıldığı eylemde söz alan Tosun, kadınlara yönelik gerçekleştirilen saldırı amacının, kadınların mücadelesini durdurmaya yönelik olduğunun altını çizedi. Tosun, “Ne yaparsanız yapın, kadınlar bir adım geri atmaz. İktidar yıllardır Kürtlere, Kürtlerin dostlarına ve kadınların mücadelesine saldırıyor. Batman’daki arkadaşlarımızın hiçbir suçu yok. Arkadaşlarımızı serbest bırakın” dedi.

Basın metnini okuyan Esra Ademhan, kadınlara uygulanan psikolojik şiddete dikkat çekti. Ademhan, iktidarın, kadınların hak ve kazanımlarını gasp etmeye ve kadın mücadelesini zayıflatmaya çalıştığını dile getirdi. Ademhan, "Bizler savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz, iktidarın milliyetçi, ırkçı, cinsiyetçi, tekçi, karanlık zihniyetini dayattığı itaatkâr bir toplum istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eylem, "Jin, jiyan, Azadi/ Kadın, Hayat, Özgürlük" sloganlarıyla sona erdi.