4 Mayıs 2024 Cumartesi

DAKAP: Garibe için isyanı yükselteceğiz 

Katledilen Garibe için isyanı her yerde yükselteceklerini vurgulayan DAKAP, kadın mücadelesinin kadın dayanışmasının geçtiğinin altını çizdi. 

Dicle Amed Kadın Platforumu (DAKAP), Kandıra Hapishanesi'nde katledilen Garibe Gezer için açıklama yaptı. Hazal Parkı'nda "İsyandayız intihar değil cinayet, kadın cinayetleri politiktir" yazılı pankartın açıldığı eylemde Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doktor Çağla İzci okudu.

Kadınlar olarak her yerde isyanlarını dile getireceklerine işaret eden İzci, "Kadınlar her gün evde, işte, okulda, sokakta erkek ve erkek devlet şiddetine maruz kalmakta ya da şiddet tehdidi altında yaşamlarını sürdürürken, siyasal iktidar kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadın kazanımlarını geliştirmek yerine, kadın düşmanı politikaların sürdürücüsü olmaya devam etmektedir. AKP ve MHP iktidar bloğu gerici faşist toplumsal düzenin inşası için kadınları katletmektedir. Biz kadınlar şiddete, sömürüye karşı, yaşamın özgür özneleri olma mücadelesini uzun yıllardır ve aralıksız bir biçimde sürdürüyoruz. Yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyoruz.  Kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir ve bu şiddeti önlemenin en önemli yolu da kadın mücadelesinden ve kadın dayanışmasından geçer" diye konuştu.

Eylem, sloganlarla sona erdi.