16 Nisan 2024 Salı

DAKAP: 8 Mart'ta kadın grevindeyiz

"Kadınlar 8 Mart'ta tecride karşı grevde" diyen DAKAP, 8 Mart çalışmalarının startını kadın pazarında verdi.
Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 8 Mart etkinlerinin startını Jiyan Kadın Semt Pazarı'ndaki kadınları ziyaret ederek verdi.
 
Basın açıklaması yapmak isteyen kadınlar, "Kadınlar 8 Mart'ta tecride karşı grevde" pankartı açmak istedi ancak polis pankartta tecrit yazıyor gerekçesi ile engel olmak istedi. 
 
Pankart açmalarına izin verilmeyen kadınlar, basın açıklamasını yaptı. Açıklamayı okuyan DAKAP Dönem Sözcüsü Bahar Karakaş Uluğ, 8 Mart'ı kadın özgürlük mücadelesine dönük yogun saldırılar ve bitmeyen kadın direnişi ile karşıladıklarını söyledi.
 
AKP'nin ülkeyi yıkıma sürüklediğini belirten Uluğ, "Seçim propagandasını mermi fiyatı üzerinden yürüten ve ekonomik kriz her dile getirildiğinde ‘dış güçler, tuzak, mağdur' safsatası ile gündemi geçiştiren hükümet, son üç yılda kadın istihdamını ve kadının ekonomideki varlığını yok etmeyi hedeflemiştir" dedi.
 
Bağlar Kadın Semt Pzarı'nda çalışan emekçi kadınlara dönük saldırılara ve pazar tezgahlarının erkeklerce gasp edilmesi giirşimlerine değinen Uluğ, "Kelimenin gerçek manasıyla artık evler, sokaklar ve iş alanları kadınlara karşı savaş alanalrına dönüşmüştür" diye konuştu.
 
Leyla Güven'in açlık grevine değinen Uluğ, "Biz kadınlar yaşamak çin ölmek zorunda bırakılmayı kabul etmiyoruz. Tüm kadınları tekçi, eril, milliyetçi ve militarist iktidara karşı durmaya, 8 Mart'ta alanlarda, gece yürüyüşlerinde, sokakta, pazarda, evde ve her yerde olamay çağırıyoruz" diye kaydetti.
 
8 Mart'ta tecridin kaldırılması talebiyle 8 Mart kadın grevi aldıklarını belirten Uluğ, tüm kadınları 8 Mart kadın grevine çağırdı.
 
Açıklamanın ardından pazardaki kadınlara karanfil ve bildiri dağıtan kadınlar erbane ve sloganlarla yürüdü. Polis kadınların slogan atmasını da engellemeye çalıştı.