19 Nisan 2024 Cuma

Dağlı: Polis işkencesine boyun eğmeyeceğiz

25 Kasım gecesi yaşadığı işkenceyi sosyal medyada teşhir ederek, polisler tarafından linç girişimine maruz kaldığını aktaran Avukat Fulya Dağlı, tüm kadınları 30 Kasım saat 13.00'de Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirecekleri ilk suç duyurusuna çağırdı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Taksim Tünel'den vazgeçmeyen 200 civarında kadın polis işkencesiyle gözaltına alındı. O gece gözaltına alınan Avukat Fulya Dağlı, yaşadığı işkenceyi ve işkenceci polisleri sosyal medyada teşhir etti. Fotoğrafını paylaştığı polislerin avukat olarak alanda bulunduğunu söylemesine rağmen kendilerine saldırdığını, darp ederek yere düşürdüğünü ve talimatla özel olarak ablukaya alındığını aktaran Dağlı, diğer kadınlarla iletişiminin polislerce engellendiğini belirtti.

İlk polis darbesinin ve yere düşürülmesinin ardından polisler tarafından linç edilmeye çalışıldığını ifade eden Dağlı, kafasına ve tüm vücuduna çok sayıda yumruk, tekme, diz darbesi aldığını açıkladı. Bu darbeler sonucu burnunun kanamaya başladığını söyleyen Dağlı, "Yerde darp edilirken bir polis ayağı ya da diziyle kafamı ve boynumu yerde eziyordu. Bu şekilde dakikalarca işkence gördüm. Nefes alamıyordum; ağzım ve burnum kan doluydu, başımı yerde eziyorlardı ve montum ve şalım arasında sıkışmıştım. Kafama ve sırtıma inen darbeler önemsizleşmişti, yalnızca ufak bir aralık yaratmak ve nefes almak istiyordum" ifadelerini kullandı.

Dakikalar süren işkence sonrası yerden kaldırılıp ters kelepçeyle gözaltı aracına götürüldüğünü kaydeden Dağlı, burun kanaması devam ederken ters kelepçeyle uzun süre bekletildiğini, yüzünü temizlemesine müsaade edilmediğini ifade etti.

Dağlı, şöyle devam etti: "Tüm bunları anlattım çünkü, sözde toplumun güvenliğini sağlamakla, kişilerin hak ve özgürlüklerini korumakla, kamu düzenini sağlamakla yükümlü olan kolluk bu görevlerini tamamen terk etmiştir ve bunları tehdit eden birimlere dönüştürülmüştür. Kolluk, sırtını cezasızlığa yaslayarak, Erdoğan rejiminin kanatları altında kadınlara saldırıyor. İyi polis, kötü polis yok; kadın düşmanı polis var! Onuru olan istifa eder, istifa etmeyen kadın düşmanlığını kabul etmiş demektir."

İşkenceyle "hizaya getirilme" çabalarına boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Dağlı, tüm işkencecilerden tek tek hesap soracaklarını, kadınlar olarak dayanışmalarından ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Dağlı, 30 Kasım saat 13.00'de Çağlayan Adliyesi'nde polis işkencesine karşı ilk suç duyurularını yapacaklarını belirterek, tüm kadınları erkek devlet şiddetine karşı ses çıkarmaya çağırdı.