17 Mayıs 2024 Cuma

DAD, 9 Haziran'daki Sivas katliamı davasına duyarlılık çağrısı yaptı

DAD Ankara Şubesi, 9 Haziran'da görülecek Sivas katliamı davasının duruşmasına çağrı yaptı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi, 9 Haziran'da Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek Sivas katliamı davasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şube binasında yapılan basın açıklamasını DAD Ankara Şube Eşbaşkanı Mustafa Karabudak okudu. Karabudak "Yüzleşmek, hak ve hakikatin ortaya çıkmasıdır" diyerek 28 yıldır süren katliam davasında gerçeklerin aydınlatılmadığını ifade etti.

Mustafa Karabudak, Sivas Katliamı Ana Davasının 2012 yılında zaman aşımına uğratıldığını hatırlatarak, davada firari üç sanığın olması sebebiyle dosyanın kapatılmadığını belirtti. Karabudak, "Hak ve hakikat için, zalime karşı duralım" dedi.

Karabudak, "Yakın tarihe baktığımızda Maraş, Çorum, Malatya katliam davaları sürece yayılmış, karartılmış ve unutturulmuştur. Madımak katliamının da üzerini örtmesini istemiyoruz. Sadece Madımak katliamı değil; Roboski, Suruç, 10 Ekim Gar katliamı, Hrant Dink ve diğer katliamlarla da yüzleşilsin istiyoruz. Bu sebeple 9 Haziran'da görülecek mahkemede olacağız" diye belirtti.

DEVLET YAPTIĞI KATLİAMLARLA YÜZLEŞMELİDİR
Yüzleşmenin, hak ve hakikatin ortaya çıkması demek olduğunu kaydeden Karabudak, "Devlet, yaptığı tüm katliamlarla yüzleşmelidir; gerçek suçlular yakalanıp adalet önünde hesap vermelidir. Bu Katliamlar insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Bu suçlarda zaman aşımı olmaz. Üzeri kapatılamaz" diye konuştu.

Karabudak, "Bizler, 9 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Ankara Adliyesi, 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılıyoruz; tüm kamuoyunu da duyarlılığa davet ediyoruz" diye kaydetti.