4 Mayıs 2024 Cumartesi

Cüneyt Özdemir Kürdistanlı gazeteciyle yaptığı söyleşiyi sansürledi

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nde gazeteci Bestoon Khalid ile yaptığı söyleşiyi, Türkiye'nin yaptığı operasyonda sivilleri katlettiğini söylemesi üzerine YouTube kanalından kaldırdı.

Bir süre önce HDP'ye yönelik tutumuyla tepki toplayan Cüneyt Özdemir, Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nde gazeteci Bestoon Khalid ile yaptığı söyleşiyi YouTube kanalından kaldırdı. Khalid yayında, Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini dile getirmişti.

Sansürü sosyal medya hesabından gündeme getiren gazeteci Arif Zêrevan, "Türk medyasının simalarından Cüneyt Özdemir, kendi Youtube kanalında Kürdistan'ın Süleymaniye kentinden Bestoon Khalid ile 9 dakikalık bir söyleşi yaptı. Türk medyasına 'bilgi akışı' olmadığını söyleyen Özdemir, daha sonra Bestoon Khalidile yaptığı söyleşinin tamamını kesip attı" diyerek tepki gösterdi.

KHALİD SANSÜR KÜRT HALKINA KARŞI
Sansürü sosyal medya hesabından doğrulayan gazeteci Bestoon Khalid ise, "Sn. @ArifZerevan'e şahımda bütün Kürtlere uygulanan sansüre karşı sessiz kalmadığı ve konuyu gündeme taşıdığı için teşekkür ederim. Mesele, benim söylediklerimin kesilmesi değil, mesele topyekün bir milletin susturulmaya çalışılması ve Türkiye'de medyanın bu hale gelmiş olmasıdır" diye yazdı.

Özdemir tarafından yayından kaldırılan söyleşinin bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşan Khalid, TSK'nin Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Buradaki Kürtler, saldırıların PKK'ye değil de, tüm Kürtlere karşı olduğu kanaatine sahip" diye belirtiyor.

Söyleşiye Khalid'in sosyal medya hesabından paylaştığı linkten ulaşmak isteyenler, "Video kullanılamıyor! Bu video Cüneyt Özdemir tarafından gelen bir telif hakkı hak talebi nedeniyle artık kullanılamıyor" uyarısıyla karşılaşıyor.