6 Mayıs 2024 Pazartesi

Cumartesi Anneleri yeni yılın ilk gününde Galatasaray Meydanına karanfil bıraktı

Cumartesi Anneleri yeni yılın ilk gününde kayıplarıyla buluşma mekanı olan Galatasaray Meydanı'na karanfillerini atarak vazgeçmeyeceklerini bir kez daha dillendirdiler.
700. haftadan bu yana oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, 2019 yılının ilk günü İstanbul'daki Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.
 
HDP Milletvekili Oya Ersoy ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'un da katıldığı eylemde Cumartesi Anneleri, polis bariyerleriyle kapalı Galatasaray Meydanı'na kırmızı karanfil bırakarak, yasak kararını bir kez daha kınadı.
 
İSTİKLAL'DE 'BENİ BUL ANNE' TÜRKÜSÜ
 
CHP Beyoğlu İlçe binasından hoparlörle caddeye dinletilen Ceylan Ertem'in seslendirdiği "Beni bul anne" türküsü eşliğinde Galatasaray Meydanı'na gelen Cumartesi Anneleri kayıplarını aramaktan ve Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmedikledirini dile getirdi.
 
'O MEYDANI AÇTIRACAĞIZ'
 
Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız, eylem amaçlarını, "Biz vazgeçmediğimizi söylemek için buradaydık. Asla vazgeçmeyeceğiz. Er geç o meydanı açtıracağız" sözleriyle açıkladı.
 
'BU MEYDAN BU ÜLKENİN VİCDANI'
 
Gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kardeşi İkbal Eren de Galatasaray Meydanından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Eren, "Bu meydan bizim kayıplarımızla buluştuğumuz meydan. Bu meydan bu ülkenin vicdan. Biz bu meydandan vazgeçmeyeğimizi bildirmek için buradayız" ifadelerini kullandı.