19 Mayıs 2024 Pazar

Cumartesi Anneleri: Unutmayacağız, affetmeyeceğiz

Cumartesi Anneleri, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'un mezarında anma yaptı. Kayıp yakınları, "Nerede ve ne koşulda olursa olsun size sözümüzdür; unutmayacağız, affetmeyeceğiz."

Cumartesi Anneleri, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'un mezarlarının başında anma yaptı.

Salgın nedeniyle temsili katılımla yapılan anma için kayıp yakınları Gazi Mezarlığı'nın girişinde toplanarak, kayıpların fotoğrafları ile Ocak'ın ardından da Karakoç'un mezarına yürüdü. Anmaya, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, ESP PM üyesi Mustafa Naci Toper de katıldı.

KARAKOÇ: İZİNİZDEYİ, ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ
Karakoç'un mezarı başında yapılan anmanın ardından kardeşi Hasan Karakoç konuştu.

Kayıplar mücadelesinde 25. yılı tamamladıkların hatırlatan Karakoç, "25 yıldır bu işkencecilerin, katillerin yargılanması, onların kaybettiği insanların bulunması için mücadele ediyoruz. 25. yılımızda yine sevdiklerimizin başucunda, yine onların izindeyiz. Onlara bir söz vermiştik, 'sizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Sizin mücadelenizin devamcısı biz olacağız' diye. 'Sizin taşıdığınız bayrağın taşıyıcısı biz olacağız' diye. Söz verdiğimiz gibi başuçlarında, yollarında, izlerindeyiz. Asla onları unutmayacağız, unutturmayacağız."

HÜSEYİN OCAK: FAİLLERİ KORUMAYIN, GEÇMİŞLE HESAPLAŞIN
Kayıp yakınları ardından Hasan Ocak'ın mezarına geçti, saygı duruşunda bulundu.

Ocak ailesi adına konuşan Hüseyin Ocak, Salih Bozışık ve Sabahattin Ali'den bu yana kayıplar için mücadele ettiklerini söyledi.
Ocak, gözaltında katledilen ve kimsesizler mezarlığına defnedilen Hasan Ocak'ın, 19 Mayıs 1995'te Gazi Mezarlığı'na defnedildiğini hatırlatarak, "O günden bugüne gözaltında kayıplara karşı hep mücadelenin yükselen sesi oldu Rıdvan ve Hasan" dedi.

Devletin, Hasan ve bir çok kayıp dosyasında suç üstü yakalandığını kaydeden Ocak, şunları söyledi: "Özellikle İçişleri Bakanlığı'nın Galatasaray Meydanı'na yönelik saldırısının bir nedeni de budur. 25. yılında bir kez daha haykırıyoruz, failleri korumayın, geçmişle hesaplaşmak için yasalar çıkarın."

YOLERİ: HAKİKAT VE ADALET İSTİYORUZ
İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'un kaybedilişleri ve bulunmalarına kadar geçen sürenin Türkiye'de kayıplara karşı verilen mücadele açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Yoleri, şöyle devam etti: "Belki de o mücadele olmasaydı, Hasan ve Rıdvan bulunamasaydı biz bugün burada başka birşey konuşuyor olacaktık" dedi.

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında tüm dünyada gözaltında kayıplara dikkat çekildiğini hatırlatan Yoleri, "25 yıldır olduğu gibi hala hakikat ve adalet istiyoruz. Gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

TOPER: KAYBEDENLER KAYBEDECEK
Hasan Ocak'ın yoldaşları adına ESP PM üyesi Mustafa Naci Toper konuştu. 25 yıllık adalet mücadelesi sonucu, devletin kaybetme politikasında büyük  bir gerileme olduğunu belirten Toper, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasan'ın bakışlarının, ayak izlerinin olduğu yerdeyiz. Hasan'ın bastığı, gösterdiği yol, bugün tüm emekçilerin önünü açıyor. Bizler de Hasan'ın takipçisi olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Adalet mücadelesi her zaman kazanacak. 25 yıl önce de söylemiştik, kaybedenler kaybedecek."

SÖZÜMÜZDÜR, UNUTMAYACAĞIZ, AFFETMEYECEĞİZ
Maside Ocak, nerede ve ne koşulda olursa olsun mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, "Hasan'a, Rıdvan'a, bu mücadeleyi bize devreden Baba Ocak ve Asiye Karakoç, tüm kayıplarımıza sözümüzdür; tüm kayıplarımız bulunana kadar, tüm failler yargılanıp cezalandırılıncaya kadar unutmayacağız, affetmeyeceğiz" dedi.