2 Mayıs 2024 Perşembe

Cumartesi anneleri saat 12'de @CmrtesiAnneleri adresinde buluşacak

Cumartesi annelerinin 'Kayıplarımızı istiyoruz' talebiyle 781 haftadır sürdürdüğü oturma eylemi, koronavirüs nedeniyle yarın sosyal medya üzerinden yapılacak. Yapılan açıklamada eylemin yeri "@CmrtesiAnneleri" olarak duyuruldu.

Gözaltında ve faili meçhul şekilde kaybedilenlerin akibetinin açıklanması ve sorumlularının yargılanması amacıyla 1995 yılından bu yana Cumartesi günü sürdürülen oturma eylemi, yeni koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal medyadan yapılacak.

Cumartesi Anneleri ve İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon tarafından yapılan ortak açıklamada, "781 haftadır sürdürdüğümüz hakikat ve adalet arayışımıza Corona virüsü salgını sebebi ile bir süre sosyal medya üzerinden devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.
 
Sağlık örgütlerinin yaptıkları uyarıları nedeniyle bu kararı aldıkları belirtilen açıklamada, "Hatta bizi abluka altına alan emniyet güçlerinin sağlık problemi yaşama riskine karşı aldık" ifadeleri dikkat çekti.

Yarın sosyal medyada aynı saatte yapılacak açıklamayla karara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Bu kararı yaşanan sağlık krizini aşmaya yönelik olarak sağlık örgütlerinin yaptıkları uyarılar çerçevesinde ailelerimizin, destekçilerimizin, her hafta taleplerimizi kamuoyuna taşıyan gazetecilerin ve hatta bizi abluka altına alan emniyet güçlerinin sağlık problemi yaşama riskine karşı aldık.

"782. haftamızda da her zaman oldu gibi saat 12.00'de @CmrtesiAnneleri Twitter hesabımız üzerinden gerçekleştireceğimiz canlı yayınla basın açıklamamızı kamuoyuna ulaştıracağız.

"Yaşam hakkı ve dayanışma değerlerini hatırlama ve hatırlatmaya ihtiyacımız olan bu günlerde herkesi bizi izlemeye, hakikat ve adalet talebimizi sosyal medyadan yaygınlaştırarak sesimize ses katmaya çağırıyoruz."