19 Nisan 2024 Cuma

Cumartesi Anneleri Galatasaray'a karanfil bıraktı: Vazgeçmeyeceğiz

Cumartesi Anneleri, 92 haftadır kendilerine kapatılan polis ablukasındaki Galatasaray'a karanfil bıraktı, "Kayıplarımızı aramaktan da, Galatasaray'dan da vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Cumartesi Anneleri, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında, aylardır kendilerine yasaklanan Galatasaray Meydanı'nına karanfil bıraktı.

Temsili olarak meydana giden kayıp yakınları, 92 haftadır kendilerine yasaklanan ve polis bariyerleri ile çevrili olan Galatasaray'a kayıplar için karanfiller bıraktı.

Burada konuşmalar yapan kayıp yakınları, kayıpları aramaktan ve kayıplarla buluşma meydanı olan Galatasaray'dan vazgeçmeyeceklerini vurguladı. 

Yapılan konuşmalarda, şunlar belirtildi: "Bu meydan bizim kayıplarımızla buluşma mekanımızdın, vazgeçmeyeceğiz. 27 Mayıs 1995'te ilk olarak geldik biz bu meydana. Bu meydanda annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi kaybettik.

25 yılımızı verdik buraya. Onlarca insan bu meydanda yaşamını yitirdi. Bin yıl da geçse vazgeçmeyeceğiz. 

Annelerimizin buradan alacağı var.

Bu ülkenin ayıbı, binlerce insan gözaltında işkence ile vahşice katledildi. Kayıplarımızı bulmak, faillerin yargılanması için verdiğimiz mücadeleden ve Galatasaray'dan vazgeçmeyeceğiz."

Kayıp yakınları, alanda bulunan sivil polislerin müdahale girişimlerine rağmen konuşmalarını yaptı, bir süre sonra eylemlerini sonlandırdı.

Cumartesi Anneleri, oturma eylemlerinin 700. haftasında polisin saldırısına maruz kalmıştı. Aralarında Hasan Ocak annesi Emine Ocak'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Galatasaray Meydanı, 700. haftadan beri, yani 92 haftadır kayıp yakınlarına kapalı.