5 Mayıs 2024 Pazar

Cumartesi Anneleri davasının 3. duruşmasına çağrı

Cumartesi Anneleri ve İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon, 700. haftada gözaltına alındıktan sonra haklarından dava saçılan 46 kişinin yargılandığı davanın yarın görülecek duruşmasına destek çağrısı yaptı.

Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon, Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde gözaltına alınan 46 kişi hakkında açılan davanın yarın görülecek üçüncü duruşmasına çağrı yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gözaltına alınan insanlarımızın akıbetlerinin açıklanması ve adaletin sağlanması talebiyle sürdürdüğümüz barışçıl toplanmalarımız 700. haftasında suç sayılarak hakkımızda, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasını ihlal'den açılan davanın üçüncü duruşması  24 Kasım 2021 tarihinde Çağlayan Adliyesinde görülecektir.

"Uzun yıllardır izini sürdüğümüz kayıplarımızın bir devlet politikası sonucunda, devleti yönetenlerin bilgisi dahilinde katledildiklerini, kaybedildiklerini detaylarıyla itiraf eden kamu görevlileri hakkında kılını kıpırdatmayan yargı makamları, 'kayıplarımıza ne oldu?' diye soran bizi yargılıyor.

"Bu hukuk dışı tutuma karşı herkesi, vicdani bir itiraz olarak duruşmaya katılmaya ve Cumartesi Anneleri ile dayanışma göstermeye çağırıyoruz."

Cumartesi Anneleri, İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon, yarın saat 10.30'da Çağlayan'da bulunan İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya ve saat 10.00'da adliye önünde yapılacak açıklamaya çağrı yaptı.