27 Nisan 2024 Cumartesi

Creil'de MLKP'nin 27. yılı kutlandı

MLKP'nin 27. yılı Fransa'nın Creil kentinde etkinlik düzenlendi. MLKP ve KGÖ temsilcilerinin konuşmalarının ardından müzik dinletisi ile etkinlik sona erdi.

Fransa'nın Creil kentinde MLKP'nin 27. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kutlama yapılan salona MLKP bayrakları ve "Şan olsun 27. yılında MLKP'ye" yazılı pankart asıldı. Açılış konuşması ve saygı duruşu ile başlayan etkinlik sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Etkinlikte konuşan MLKP temsilcisi "Partimiz Mustafa Suphi'lerden, Ethem'lere, Marya'dan Sarya'ya, Erdal'lardan Baran Serhat'lara ateş altında yürümeye devam ediyor. MLKP 27.yılını geride bırakıyor. 27 yıl önce bugün birlik devrimini gerçekleştiren partimiz aynı zamanda TKP'nin komünist geleneğinin devamını üstlenmiştir. 10 Eylül aynı zamanda Mustafa Suphi'lerin TKP'sinin kuruluş günüdür" dedi.

MLKP öncellerinden öğrenerek eskinin üzerine yeniyi ekleyerek yeni kazanımlarla devrim yürüyüşünü sürdürdüğünü ifade eden MLKP temsilcisi, "Gazi'den Gezi'ye, Gezi'den, Rojava'ya öncü rolünü üstlenen partimiz, İşçi direnişlerinden sokaklara, kentlerden, dağlara sözüyle pratiğiyle kendini var ediyor" diye belirtti.

Etkinlikte konuşan KGÖ temsilcisi ise "Ölümsüzlerimizden öğrenmeye, yeni savaşım yılında mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" diye kaydetti.

Etkinlik müzik dinletisi ile son buldu.