21 Mayıs 2024 Salı

Covid-19: Toplam can kaybı 5150'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 nedeniyle bugün 19 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Buna göre toplam can kaybı 5 bin 150'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Pandemide 6 ayın geride kaldığını ve hala ciddi risk olduğunu belirten Koca, Türkiye'nin salgına karşı başarılı bir pratik ortaya koyduğunu iddia etti. 

Vaka sayılarındaki artışların kolaylıkla kontrol altına alınabilecek artışları olduğunu savunan Koca, "Alınacak 3 tedbir, maske mesafe temizlik. Hem sağlığımızın hem de hürriyetimizin koruyucumuzdur" dedi.

Virüsün hasta etme gücünün zayıfladığı yönündeki düşüncenin bilimsellikten uzak olduğunu ifade eden Koca, bunun bulaşı arttırdığını söyledi. 

EN ÇOK VAKA İSTANBUL'DA
Koca, bugün itibariyle Covid-19 vaka sayısının 199 bin 906 olduğunu, vakaların yüzde 53.74'ünün tüm şehirlerle irtibat halinde olan İstanbul'da tespit edildiğini belirtti. Koca, "Bir hafta içinde İstanbul'daki vakaların tüm vakalara oranı 51.16'dır" dedi.

2 hafta içinde Ankara, Antep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da, vaka sayılarının dikkat çekici bir şekilde yükseldiğini vurgulayan Koca, nüfusa kıyasla toplam vaka sayılarının en düşük olan illerin ise Gümüşhane, Dersim, Kars, Burdur ve Bartın olduğu bilgisini verdi. 

TOPLAM CAN KAYBI: 5 BİN 150
Koca, bugün ki verileri de paylaştı. Buna göre son 24 saatte 1192 kişiye tanı konuldu, 19 kişi yaşamını yitirdi. Toplam vaka sayısı 201 bin 98'e, toplam can kaybı ise 5 bin 150'ye yükseldi.