25 Nisan 2024 Perşembe

Covid-19 nedeniyle çocuğunun velayeti alınan hemşirenin itirazına bilirkişi talebi

Hemşire olarak görev yapan ve çocuğunun velayetinin Covid-19 riski gerekçesiyle boşanma aşamasında olduğu eşe verilen Cemile Deniz'in itiraz ettiği karar için mahkeme bilirkişi heyetinden rapor istedi.

Ordu'da hemşire olarak görev yapan Cemile Deniz'in yanında kalan çocuğun velayeti, Deniz'in sağlık çalışanı olması ve Covid-19 riski taşıması gerekçe gösterilerek boşanma aşamasında olduğu eşi M.A.D'ye verildi. Sağlık örgütleri mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi.

Cemile Deniz'in avukatı İrfan Demir de karara itiraz etti. Cemile Deniz'in avukatı aracılığı ile itiraz ettiği karar için Ordu 2. Aile Mahkemesi, psikolog ve pedagoglardan oluşan uzman bilirkişi heyetinden rapor istedi. Bilirkişiler, anne ve babanın ayrı ayrı yaşadıkları ortamları inceleyecek, çocuk da dahil psikolojik durumlarına bakacak. Mahkeme heyeti, kararını uzmanların hazırlayacağı rapor sonrası açıklayacak.

'PANDEMİ BENİM SUÇUM DEĞİL'
Cemile Deniz, verilen karardan dolayı üzgün olduğunu belirterek "İşimi yapmak zorundayım, geçimimi sağlamak zorundayım. Covid-19 benim suçum değil, ülkeye bunu ben bulaştırmadım. Covid-19 sürecinde ben bir kez bile izin kullanmadım, nöbet tuttum, gece gündüz çalıştım. Eminim ki pandemi sürecinde o hakime hanım da balkona çıkıp sağlıkçıları alkışlamıştır. O da belki biz sağlık çalışanlarını destekledi. Bu tarz bir kararı verdiğine inanamıyorum" demişti.