18 Nisan 2024 Perşembe

Çorlu'da yaşamını yitirenler ikinci ayında anıldı

Çorlu'daki tren faciasının ikinci ayında, yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenlendi.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar Köyü mevkiinde yaşanan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasından 64 gün sonra kazada hayatını kaybedenlerin yakınları Sarılar Köyünde toplandı.
 
Kazanın yaşandığı yere karanfiller bırakmak için bir araya gelen grup adına basın açıklamasını, kazada yaşamını yitiren Bihter Bilgin'in annesi Zeliha Bilgin yaptı.
 
Kazayla ilgili açıklamada bulunan Bilgin, "8 Temmuz o gün buraya geldiğim zaman, o kötü haber aldığım zaman, can havliyle kendimi buraya attım. Ben ve hayatını kaybedenlerin yakınları. Kimilerinin yanlarında eşlerin, ailelerini kaybetti. Biz 64 gündür çok kötü bir süreç yaşıyoruz. En önemlisi sadece ben ve ailem 4 kişi kaybettik. Ben, 14 yaşındaki evladım Bihter'i, 36 yaşındaki kız kardeşim Emel’i ve 30 yaşındaki diğer kız kardeşimi kaybettim. Kardeşlerim bana yetim çocuklarını bıraktı geride. Ben evlatsız ve kardeşsiz kaldım, onlar annesiz kaldı" dedi.
 
Bugün Bihter'in doğum günü olduğunu da aktaran Bilgin, "Şunu da ilave etmek istiyorum; Bugün benim doğum günüm biliyor musunuz? Beren ve kardeşlerim bugün hayatta olsaydı, onlar bana bir etkinlik yapma telaşında olacaktı. Bihter, her yıl dediği gibi bana gelip boynuma sarılıp, diyecekti ki şu saatlerde ‘Anneciğim iyi ki senin kızınım iyi ki varsın seninle gurur duyuyorum.’ Ben de Bihter’ime buradan seslenmek istiyorum, ‘anneciğim ben de seninle gurur duyuyorum. İyi ki benim evladımsın, iyi ki kardeşlerim de benim kardeşlerim’ biz onlardan çok çok razı olduk Allah’ta onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.
 
Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, tren rayına geçerek demiryoluna karanfil bıraktı. Tren yoluna karanfil bırakan vatandaşlar daha sonra gelen trene ellerinde bulunan karanfilleri atarak tepkilerini dile getirdi.