2 Mayıs 2024 Perşembe

Çorlu tren katliamı davası: Aileler duruşma salonuna yürüdü

Çorlu'da 7'si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren katliamı ile ilgili davanın 8. duruşması Çorlu Halk Eğitim Merkezinde görülüyor. Duruşma öncesi yapılan yürüyüşte "Adalet istiyoruz" diye belirtildi.

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 7'si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin yaralandığı tren katliamı ile ilgili davanın 8. duruşması Çorlu Halk Eğitim Merkezinde görülüyor.

Duruşma öncesi, Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün aralarında olduğu çok sayıda kişi Santral Park'ta toplanarak duruşmanın görüleceği Halk Eğitim Merkezi önüne yürüdü.

Yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "Adalet isltiyoruz" yazan pankart ile yürüyen kitle "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganı attı.

Yürüyüşte Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okundu, "burada" denildi. Aileler ayrıca kaliamda sorumluluğu bulunanların isimlerini de okuyarak "buraya gelecek" dedi.

'GERÇEK ADALETİ İSTİYORUZ'
Halk Eğitim Merkezi önüne gelen kitle burada açıklama yaptı. Tren katliamında kızını, iki kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, "3,5 yıldır bulamadığımız adaleti bir kez daha aramaya, bugün çocuklarımızın okullara gideceği yollarda biz anneler olarak yine adaletini aramak için nefes nefese adalet sarayına doğru hızla yürüdük. Gerçek adaleti istiyoruz" dedi.

'25 KİŞİNİN SORUMLULUĞU SAVCININ OMUZLARINDADIR'
Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel ve eski eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz, "Üç yıldır 25 kişinin hesabını soramayan yargının, bütün sorumluluğu 6 aydır iddianameyi hazırlamasını beklediğimiz savcının omuzlarındadır. 25 kişinin katili kadar, adalet adına karar verecek olan, görevini yapacak olan savcının bugün ne yaptığını ya da ne yapmadığını göreceğiz" diye belirtti.