2 Mayıs 2024 Perşembe

Çocuk tacizcileri tutuklandı

Diyarbakır'da çocuklara taciz ve tecavüzde bulunan iki kişi tutuklandı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde çeşitli tarihlerde meydana gelen iki ayrı çocuklara cinsel saldırı yaşandı.

Taksi şoförü Aziz K.'nin 4 yaşında bir çocuğa tecavüz, 13 yaşındaki bir çocuğa da tacizde bulundu.

Kuzen olan iki çocuğun, tecavüz ve tacize maruz kalması, 13 yaşındaki çocuğun durumu ailesine aktarması sonucu öğrenildi. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Aziz K., "çocuğa cinsel istismar" ve "çocuğa fiziksel ve sözlü taciz" suçlarından tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Aziz K. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "çocuğa cinsel istismar" ve "çocuğa fiziksel ve sözlü taciz" suçlarından hazırlanan iddianame, çocukların beyanlarına rağmen hastane "raporunun ulaşmaması ve çocukların babalarının ifadelerinin alınmamış olması" gerekçeleriyle 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.

52 YAŞINDAKİ M.H TUTUKLANDI
Yine Yenişehir'de bir çocuğa cinsel saldırıda bulunan 52 yaşındaki M.H., gözaltında bulunduğu emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi, görgü tanığının ifadeleri ve kamera kayıtlarında yer alan görüntülerde suçun işlendiğinin sabit olduğuna karar vererek, M.H.'nin tutuklanmasına karar verdi. 

Olay yerinden korkup uzaklaşan çocuğa ise hala ulaşılamadığı belirtildi.