3 Mayıs 2024 Cuma

Çocuk istismarında bulunan Yaşar Kısa tutuklanmadı

Çocuğa yönelik sistematik cinsel istismarda bulunan ve hürriyetinden alıkoyan Yaşar Kısa, tutuksuz yargılanıyor. 

Muğla'da Aralık 2019 tarihinden bu yana bir çocuğa cinsel istismar amacıyla takip ve taciz eden, çocuğu hürriyetinden yoksun bırakan ancak tutuksuz yargılanan Yaşar Kısa hakkında açılan davanın ilk duruşması Bodrum Adliyesi 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı avukat ve çocuğun annesi hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Muğla Barosu Çocuk Hakları ve Kadın Hakları Komisyonu ile Bodrum Kadın Derneği avukatlarının müdahillik talebi için ise süre verildi.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Yaşar Kısa, daha önce verdiği  ifadesini yineledi. Sanık, çocuğa yönelik işlediği suçları ise inkar etti.

Çocuğun annesi ise emniyete şikayetleri sonrasında taleplerine rağmen çocuğun Bodrum Asayiş Çocuk Büro Amirliği'nde verdiği ifadesinin pedagog ile alınmadığını belirterek çocuğun yeniden ifadesinin alınmasını talep etti.

Çocuğun avukatları ise sanığın tutuklanmasını talep ederek tutuklanmaması halinde 6284 sayılı yasa kapsamında elektronik kelepçe ve adli kontrol talep etti.

Mahkeme heyeti ise sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek avukatların 6284 sayılı yasa kapsamında elektronik kelepçe takılması ve adli kontrol talepleri için Aile Mahkemesi'nin karar vermesine dair ara karar verdi.

Öte yandan sanık Yaşar Kısa daha önce de Bodrum 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından aynı çocuğa cinsel istismar suçundan 4 yıl,  cinsel taciz suçundan 1 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştı. Cezaya dair dosyanın İstinaf Mahkemesi'nin vereceği karar bekleniyor.