19 Mayıs 2024 Pazar

Çocuk istismarına beraat istendi 

İzmir'de öğrencisine sistematik cinsel istismarda bulunan Murat Erdoğan hakkında savcı beraat istedi, duruşma Mayıs ayına ertelendi. 

İzmir'de 2009-2011 yılları arasında öğrencisi C.G.'ye sistematik cinsel istismar uygulayan Murat Erdoğan'ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Bayraklı'daki İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Fail Murat Erdoğan iki çocuğa istismar nedeniyle hakkında açılan başka bir davada 2019 yılında delil yetersizliği gerekçesiyle beraat kararı verilmişti. Failin başka çocukları da istismar ettiğini öğrenen C.G., 10 yıl önce 4, 5, 6'ıncı sınıftayken kendisine dönük sistematik istismarı ortaya çıkarmak amacıyla fail hakkında davacı oldu. Dava sürecinde C.G., 2017-2018 yıllarında Isparta Şehir Hastanesi Akıl ve Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Psikiyatri Servisi'ne başvurduğunu, 10 yıl önce yaşadığı istismarı anladıktan sonra tanıklarla beraber rehberlik servisine başvurduklarını ancak öğretmenin korunduğunu dile getirerek ses kaydı almasının da engellendiğini belirtmişti. Duruşmada dinlenen tanıklar da 10 yıl önce failin istismarına tanık olduklarını beyan etmiş ve 10 yıl önce tanıklıklarını ve istismarı rehberlik öğretmeni ile paylaşmalarına rağmen öğretmenin korunduğunu kaydetmişti. Tanıklar ayrıca C.G'nin ortaokul yıllarında rehberlik öğretmenine yaptığı başvuru kayıtlarını okuldan istediklerini, ancak okulun bu kayıtları imha ettikleri bilgisini vermişti. Fail dava boyunca tutuksuz yargılandı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan sanık Murat Erdoğan katılmazken, taraf avukatları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise hazır bulundu. C.G.'nin duruşma sürecinde Isparta Şehir Hastanesi Akıl ve Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Psikiyatri Servisi'nden alınan raporu mahkemeye ulaştığı belirtildi. Raporda C.G.'nin anksiyetesinin bulunduğu belirtildi. Savcı anksiyetenin başka bir sebepten kaynaklanabileceğini iddia ederek fail hakkında beraat talep etti.

Mahkeme heyeti karar için duruşmayı 5 Mayıs'a erteledi.