8 Mayıs 2024 Çarşamba

Çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Kemal Yıldırım yine tutuklanmadı

2016 yılında yüzde 85 engelli çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan ve saatlerce alı koyan ve o dönem 64 yaşında olan Kemal Yıldırım'ın yeniden yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. İlk duruşmada hakkında yakalama kararı çıkarılan Yıldırım'ın katılmadığı 3. duruşma Şubat 2022'ye ertelendi. 

Yüzde 85 engelli çocuk S.A.'ya yönelik istismarda bulunan Kemal Yıldırım'ın yeniden başlayan yargılamasının 3. duruşması görüldü. Yıldırım, yine katılmadığı için duruşma ertelendi. 

2016 yılında Tepekent ÇODEM'de kalan yüzde 85 engelli S.A., yurttan kaçmış, o yıl 64 yaşında olan Kemal Yıldırım tarafından cinsel istismara uğramış ve saatlerce alıkonulmuştu. Kendi imkanlarıyla kurtulan çocuk, kaldığı yurtta başından geçenleri anlatmış kimsenin inanmaması üzerine sinir krizi geçirmişti. Kriz sonrası Bakırköy'deki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan S.A. maruz kaldığı istismarı ve şiddeti dile getirmiş, hastanedeki uzman doktorlar herhangi bir psikolojik sorununun olmadığı ve istismarın doğru olabileceği kanaatiyle 9 Aralık 2016 yılında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunmuştu. 

SUÇ TARİHİ DOSYAYA YANLIŞ YAZILMIŞTI
Kemal Yıldırım, bu davadan beraat etmişti çünkü dosyaya suç tarihi yanlış yazılmıştı. Suçun işlendiği tarih 3-4 Aralık iken 9 Aralık diye geçmiş bu tarihlerde kamera kayıtlarında S.A.'nın aktardığı olaylar gerçekleşmediğinden; 12 Aralık'ta yani 9 gün sonra adli genital muayeneye götürülen S.A.'da herhangi bir erkeklik sıvısı ya da kan bulunmaması da beraata gerekçe gösterilmişti. 

Kaldığı yurtta maruz kaldığı cinsel tacizi haberleştirmek için görüştüğümüz S.A., ETHA'ya verdiği röportajda çocuk yaşta Kemal Yıldırım'ın tecavüzüne uğradığını da aktarmıştı. Öte yandan S.A.'nın avukatı Aydın Mantar da S.A.'nın beyanı üzerinden yeniden davanın açılmasını sağlamıştı. 

AV. MANTAR, USULSÜZLÜKLERİ AKTARMASINA RAĞMEN SANIK TUTUKLANMAMIŞTI
Mantar, ilk duruşmada dosyaya tarihlerin yanlış yazıldığını ve yargılamanın devam ettiği duruşmalar boyunca yaşanan usulsüzlükleri sıralamıştı. Mantar'ın yazılan yanlış tarih nedeniyle yanlış kamera kayıtlarının incelendiğini üstelik mahkeme heyetinin suçu tespit etmediğine dikkat çekmesine rağmen, mahkeme heyeti duruşmayı ertelemişti. 

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 3. duruşması görüldü. Kemal Yıldırım duruşmalara katılmıyor. Eylül ayında görülmesi gereken 2. duruşma Yıldırım ve avukatının gelmemesi nedeniyle görülmeden ertelendi.

S.A., 3. duruşmada bir kez daha maruz kaldıklarını anlatmak zorunda kaldı. 

Avukat Aydın Mantar, S.A.'nın beyanlarını doğrularken, sanığın cezalandırılmasını istedi. 

DURUŞMA YİNE ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, çocuk yaşta S.A.'ya tecavüz eden ve saatlerce alıkoyan Kemal Yıldırım hakkında yakalama emrinin devamına karar verdi ve duruşmayı 7 Şubat 2022 tarihine erteledi. 

AV. MANTAR: İLK DURUŞMADAN BU YANA YAKALAMA KARARI VAR AMA YAKALANMADI
ETHA'ya konuşan Avukat Aydın Mantar, ilk duruşmada çıkarılan yakalama kararı devam etmesine rağmen sanık Kemal Yıldırım'ın hala yakalanmadığına dikkat çekti. "Müvekkilim kendini çok iyi ifade etti" diyen Mantar, beyanların tutarlılığının altını çizdi. Yıldırım,  tutuklanana kadar hukuk mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi.