5 Mayıs 2024 Pazar

Çocuğa yönelik cinsel istismarda 10 yıl hapis cezası 

Esenler'de çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan erkek mahkemede olayı reddetti ve çocuğu sevdiğini iddia etti. Maruz kaldığı tacizi mahkemede aktaran çocuk; erkeğin tehdit ettiğini ve korktuğundan dolayı kimseye anlatamadığını belirtti. Mahkeme, çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğe on yıl hapis cezası verdi. 

İstanbul Esenler'de kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunan kişiye on yıl hapis cezası verildi. Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali Öztürk SEGBİS ile bağlanırken müşteki ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

SANIK SUÇUNU İNKAR ETTİ
Duruşmadaki savunmasında suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Öztürk, çocuğu sevdiğini ve yanlış anladığını iddia etti.

ÇOCUK MARUZ KALDIĞI TACİZİ ANLATTI
Bilirkişi eşliğinde ifadesi alınan çocuk ise maruz kaldığı istismarı anlattı. Korktuğu için yardım isteyemediğini ve adamın kendisine para vererek tehdit ettiğini aktaran çocuk, korktuğu için sustuğunu belirtti. Çocuk, marketteki kamera görüntüleri ortaya çıkınca olayı ailesine anlattığını dile getirdi ve şikayetçi olduğunu söyledi.

ON YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
İlk duruşmada dava hakkında karar veren mahkeme heyeti Öztürk'ün "12 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar" suçundan 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.