3 Mayıs 2024 Cuma

Çocuğa yönelik cinsel istismara yayın yasağı

Süleymancılar Cemaati'nde çalışan E.T., çocuğa yönelik cinsel istismarda bulundu. Müdür olayın üstünü örtmeye çalıştı. Cinsel istismara ilişkin de yayın yasağı getirildi.

Denizli'de Süleymancılar Cemaati'ne ait olduğu belirtilen tarikat yurdunda E.T. isimli çalışanın bir çocuğa yönelik cinsel istismar uyguladığı, öte yandan çocuğun konuşmaması için defalarca tehdit edildiği ortaya çıktı.

Yerel basında çıkan habere göre E.T., çocuğa yönelik uyguladığı cinsel istismarı yurt müdürüne anlattı. Ancak, E.T.'ye arka çıkan müdür olayı unutması ve üstünü kapatmasını söyledi ve E.T.'yi Denizli'de başka bir yurda gönderdi.

İstismar, çocuğun yazdığı not ile ortaya çıktı. Uzman psikologlar eşliğinde çocuktan alınan ifade sonrası E.T.'nin arandığı, yurt müdürü M.Ç., hakkında ise soruşturma açıldığı belirtildi.

Denizli Valiliği ise istismar ile ilgili yaptığı açıklamada adli ve idari soruşturmanın devam etitğini söyledi. Öte yandan çocuğun da Denizli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkileri tarafından koruma altına alındığı açıklandı.

Ancak bugün başlatılan soruşturma kapsamında cinsel istismara ilişkin yayın yasağı getirildi.