26 Nisan 2024 Cuma

Çocuğa cinsel tacizde bulunan korucu serbest bırakıldı

Uludere'de  uyuşturucu madde içirdiği bir çocuğa cinsel istismarda bulunan korucu Ç.B. serbest bırakıldı. Çocuk koruma altına alınırken, korucu olan ailesinin olayın üstünü kapatmaya çalıştığı öğrenildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde 14 yaşındaki bir lise öğrencisine, 9 Ocak'ta akrabası olan korucu Ç.B. tarafından cinsel istismar saldırısında bulunuldu. Çocuğun yaşadıklarını anlatmasının ardından öğretmenleri çocukla birlikte karakola giderek suç duyurusunda bulundu. Çocuk, akrabası olan korucu Ç.B'nin önce kendisine uyuşturucu madde içirdiğini ardından tacizde bulunduğunu anlattı.

TACİZCİ KORUCU SERBEST BIRAKILDI
Çocuğun beyanlarından üç gün sonra gözaltına alınan Ç.B, karakoldaki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay sonrası çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansına konuşan çocuğun bir yakını, çocuğun ifadesinin ardından jandarmanın Ç.B'nin evine gittiğini fakat kaçtığı için 3 gün sonra gözaltına alındığını söyledi. Adli kontrolle serbest bırakılan Ç.B'nin koruculuk görevinden alındığını söyleyen çocuğun yakını, çocuğun babasının da korucu olduğunu anlattı, "Babası da Irak'taki (Federe Kurdistan Bölgesi'nin Avaşîn, Zap ve Metîna) operasyona katılmıştı. Bu olaydan sonra beldeye getirildi. Babası şuan kızını vazgeçirmeye çalışıyor. Ç.B, hem uyuşturucu satıyor hem de kullanıyor" diye konuştu.

ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLİYOR
Çocuğun yakını, çocukla birlikte karakola giden öğretmenlerin de korucu Ç.B. tarafından tehdit edildiğine belirterek, "Bu olayı kapatmaya, örtbas etmeye çalışıyorlar. Lütfen çocuğun sesi olun. Çocuğun babası, bakanlığa kızını almak için dilekçe vermiş" dedi.