18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çöçelli halkının taş ocağına karşı eylemine jandarma engeli

Maraş'ın Pazarcık ilçesi Çöçelli köyünde yapılan taş ocağı ve fabrikaya karşı halkın yapmak istediği yürüyüşe ve basın açıklamasına jandarma engelledi.

Maraş'ın Pazarcık ilçesi Çöçelli köyünde yapılan taş ocağı ve fabrikaya karşı halkın tepkisi sürüyor.

Çöçelli köylüleri, yaşam alanlarına yakın bölgede yapılan taş ocağı ve fabrikaya karşı yapmak istediği basın açıklaması jandarma tarafından engellendi.

Köylülerin, maden ocağına yürümesine jandarma barikat kurarak engel oldu. Halk, "Biz köyümüz için bekliyoruz. Siz, kim için buradasınız? Bizlerin yaşam alanlarına, tarım arazilerine müdahale söz konusu. Fabrikalaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Verimli arazilerimizin hepsi bozuldu. Artık ürün alamaz olduk. Hayvancılık ve tarım için olanaklarımız varken ihtiyaçlar yurtdışından temin ediliyor. Neden? Bizler zehirleniyoruz ve askerler sadece bizlerin karşısında engel olarak duruyor" sözleriyle jandarmaya tepki gösterdi.

"Fabrika istemiyoruz", "Köyümüze dokunma" sloganları atan köylüler "Bu zehire son verin, canımıza kastınız mı var?" dövizleri taşıdı. Çöçelli halkına, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul da destek verdi.

Çöçelli halkı, 12 Haziran'da da otobanı trafiğe kapatarak durumu protesto etmişti. Köylülerin eylemine jandarma, tazyikli suyla saldırmıştı.