7 Mayıs 2024 Salı

CKŞ'liler Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'nu andı

Devrimci Komünist Gençler ve Komünist Devrimci Hareket, Türk devleti ve ABD işbirliğiyle 3 Ocak'ta Hesekê'de SİHA saldırısında katledilen MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu (Firat Newal) için Qamişlo ve Dirbêsiyê'de anma etkinlikleri düzenledi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 3 Ocak'ta faşist Türk devletinin SİHA saldırısında ölümsüzleşen MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu'nu (Firat Newal) Qamişlo'da andı.

Zîlan Destan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. İki komutanın devrimci yaşamından kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gösteriminin ardından CKŞ üyesi Cemîl Omerî, MLKP Merkez Komitesi'nin, ölümsüzleşen  her iki MLKP komutanına dair yaptığı açıklamayı okudu.

ÖDENEN BEDELLERİN KARŞILIĞI MUTLAKA ALINACAK
Anmada konuşma yapan CKŞ Temsilcisi Eylül Baran, her iki şehidin de Rojava devrimine büyük emekler verdiği söyledi. Bu yıl içerinde faşist Türk devlerinin devrimin öncülerini hedef alan saldırılarının arttığına dikkat çeken Eylül Baran, "Düşman bilsin ki komutanlarımızın şehadetiyle irademizi kıramaz. Verdiğimiz bedelleri binlerce katıyla karşılayacağız. Bir sözde de olduğu gibi; baharda bir çiçek kesilirse gelecek yıl daha çok çiçek açar" dedi.

Baran Serhat'ın şehadetinin ardından MLKP'nin 'Baranlaşma' çağrısında bulunduğunu hatırlatan Eylül Baran, "Ardından binlerce Baran açığa çıktı. Baran yoldaşın ardından bayrağı ilk kaldıranlardan biri oldu Ahmet yoldaş. Komünist bir öncü ve önder olarak bu yoldan yürüdü ve şehadete erişti. Çalışmalarını Baran yoldaş gibi yürüttü" dedi.

Firat Newal'in MLKP'nin komünist gençlerinin öncülerinden olduğunu belirten Eylül Baran, Newal'in genç yaşında MLKP'ye katıldığını, mücadeleyi omuzladığını söyledi.

Her iki şehidin de intikamını alacaklarına söz veren Eylül Baran, "İntikamları yerde kalmayacak. Sonuna kadar onların yolunu izleyeceğiz. Hayallerini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

DİRBÊSİYÊ
Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) de, Dirbêsiyê'deki binasında komünist kızıl komutanları andı. Anma etkinliği devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Salona ölümsüzleşen Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in fotoğrafları asıldı.

TKŞ adına konuşma yapan Xalid Porê, Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in Rojava devriminde oynadıkları rol ve devrime emeklerini aktardı. İşgalci Türk burjuva devletinin saldırılarını boşa çıkartmanın yolunun mücadeleyi daha fazla büyütmek olduğunu söyledi. Porê, TKŞ olarak ölümsüzleşen MLKP komutanlarının mirasına sahip çıkacaklarını, sosyalist yurtsever çizginin sürdürücüsü olacaklarını ifade etti.