20 Nisan 2024 Cumartesi

CKŞ'li gençler 'Yaşamak direnmektir' diyerek silahlarını kuşandı

İşgal saldırılarına karşı video mesaj yayınlayarak direnişi büyüteceklerini belirten Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), "yaşamak direnmektir" diyerek işgalcilere karşı savaşacaklarını ilan etti, "Şehitlerimizin çizgisinin takipçisi olacağız" dedi.

Faşist AKP/MHP rejiminin, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları sürerken, Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) saldırılara karşı bir video mesaj yayınladı. Gençler, yıllardır süren ancak 19 Kasım gecesinden itibaren farklı bir boyuta taşınan Türk devleti saldırılarına karşı direnişi büyüteceklerini ilan etti.

Yayınlanan videoda konuşan CKŞ Sözcüsü Destan Serhed, Rojava sınır şehirlerine yönelik saldırıların devrimin gücünü ve halkın iradesini kırmayı hedeflediğini kaydetti. Faşist şeflik rejiminin 2023 yılına girmeden önce kirli planlarını devreye sokmak istediğini belirten Destan Serhed, "Savaşçılarımız her gün güçlü bir irade ve cesaretle faşist düşmana karşı duruyor" ifadelerini kullandı.

'YAŞAMAK DİRENMEKTİR DİYORUZ'
Sivil yerleşim alanları ve halka yönelik saldırıların Türk devletinin insanlık ve vicdandan uzak olduğunu gösterdiğini belirten Destan Serhed, aynı dönemde Medya Savunma Alanları'nın Zap, Avaşin ve Metina bölgelerinde de işgal saldırılarının sürdüğünü hatırlattı. Tüm dünya ezilenlerine sembol olan Rojava devriminin sürdüğünü ve her geçen gün güçlendiğini kaydeden Destan Serhed, devrimin yok edilmesini hedefleyen işgale karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı. Destan Serhed şunları ifade etti: "Şehitlerimizin çizgisinin takipçisi olacağız. Şehitlerin ve gençlerin öncülük ettiği bu devrim yenilmez. Bu irade kırılmaz. Zindanın içinde, elleri bağlanmış biçimde 'Yaşamak direnmektir' diyen halk, bu sloganı yeniden tekrarlıyor. 'Yaşamak direnmektir' diyoruz."

CKŞ'li gençler mesajın sonunda "Mücadelemiz sürüyor", "Yaşasın Rojava devrimimiz", "İşgale hayır", "Kahrolsun faşizm" sloganları attı.