6 Mayıs 2024 Pazartesi

CKŞ'li genç kadınlardan özel savaş politikalarına karşı eğitim

CKŞ'li genç kadınlar Kobanê'de kadın bedeninin metalaştırılmasını karşı eğitim çalışması yaptı. Eğitimde Türk devletinin gençlere yönelik ajanlaştırma politikasına karşı örgütlenme çağrısı yapıldı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyesi genç kadınlar Kobanê'de emperyalist devletlerin kadınlara yönelik saldırıları ve özel savaş politikası kapsamında eğitim çalışması yaptı. TKŞ binasında yapılan eğitim çalışması devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler şahsında yapılan saygı duruşu ile başladı. Eğitim çalışmasında emperyalist devletlerin Avrupa'ya göçleri arttırmak için sosyal medya üzerinden yürüttüğü kirli siyasetini teşhir eden CKŞ'liler kadın bedeninin bu savaş politikalarında metalaştırıldığına dikkat çekti.

Eğitimde Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında varlığını sürdüren aşiret sistemi dolayısıyla kadınların baskıya maruz kaldığı ve kadın katliamlarının yaşandığı vurgulandı. CKŞ adına yapılan konuşmada Avrupa'ya göçleri özendirilmek için özel bir savaş yürütüldüğü ve başta kadınların, gençlerin ve tüm halkın bu yolla göç yollarında ölüme sürüklendiği hatırlatıldı.

Sosyal medya üzerinden özelde genç kadınların fotoğraflarının arkadaşlık kurma bahanesiyle alınarak aşiret yapısı üzerinden kadınlara karşı bir tehdit aracı haline getirildiği belirtildi. Genç kadınların bu baskı karşısında intihara sürüklendiği kaydedildi. CKŞ'li genç kadınların konuşmasında kadın bedeninin teşhir edilerek sosyal medyada metalaştırma politikası için kullanıldığı ve tehdit unsuru haline getirildiğine dikkat çekildi, "Erkek egemenliğinin kadın bedenini metalaştırma politikasına karşı kendimizi korumalıyız" denildi.

İşgalci Türk devletinin ailesi ve toplum tarafından baskıya maruz kalan, yoksulluk çeken genç kadınları burjuva yaşama özendirerek para karşılığında ajanlaştırmaya çalıştığı vurgulandı. CKŞ eğitim çalışmasında genç kadınlara "Annelerinize, kız kardeşlerinize ve bize güvenin. Yaşadıklarınız onlarla ve bizlerle paylaşın. Kendinizi yalnız hissetmeyin, beraber tüm sorunların üstesinden gelebiliriz" denildi.

Kadınlar eğitim sonrası moral etkinliği düzenledi, halaylar çekti.