20 Mayıs 2024 Pazartesi

Cizre'de gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde gözaltına alınan 27 kişiden 6'sı serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) hedef göstermesinin ardından HDP Cizre İlçe Örgütü binasıyla eş zamanlı yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlardan 6'sı serbest bırakıldı.

11 Aralık günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 27 kişiden Emin Kalkan ve Abdullah Kaçmaz daha önce tutuklanmıştı.

25 kişiden 6'sı bugün Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Rıdvan Türel, Botan Em, Asya Arslan, Diyar Ölmez, Faruk Öğen ve Abdulah İğdi "adli kontrol şartı" ile serbest bırakıldı.

Gözaltında bulunan 19 kişinin ise gözaltı süresi uzatıldı. Gizlilik kararı bulunan dosya kapsamında gözaltına alınanlar Cizre'de öldürülen eski korucu ve AKP Cizre eski İlçe başkanının kardeşi Tahir Güven'i öldürmekle itham ediliyor.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan ve gözaltı süreleri uzatılan kişilerin isimleri ise şu şekilde: Serhat Küçük, Naim İnedi, Kasım Yiğit, Aziz Uygur, Ali Tunç, Serhat Çatuk, Mikail Bayık, Gabar Vesek, Umut Hakkulu, Nadir Onuk, Tuncay İnal, Delil Ürek, Ercan Yiğit, Derviş Abay, Mazlum Şevişoğlu, Gökhan Erkul, Agit Malgaz, M.Miraç Dinç ve Sümmeye Gök.