19 Mayıs 2024 Pazar

Cizre'de 1 Eylül eylemi

Cizre Sanat Sokağı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin yapılan eylemde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, "Türkiye'ye barış gelsin, demokrasi ve özgürlük gelsin" dedi.

Şırnak Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin Cizre Sanat Sokağı'nda açıklama yaptı.

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in de katıldığı açıklamada "Barış yaşatır" ve "Savaşa karşı barışa ses ver" yazılı pankartlar açıldı. Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Serap Ok, "Hepimizin barışın iyileştirici gücüne ihtiyacı var. Birlikte ortak, kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklara getireceğiz" dedi.

Ardından konuşan HDP milletvekili Özgüneş, "Savaş; rant için, talan için, yıkım için yapılır. Doğanın tahribatı için yapılır. Bunu devletleşme tarihçesinden biliyoruz. İktidarların temel amacı, talandır, savaştır, dinden ve ahlaktan çıkmadır" diye kaydetti.

Özgüneş, "Bugün Türkiye de gerçek anlamda demokrasi, özgürlük olsaydı, barışçıl yöntemlerle sorunları çözme basiretini görüşsebilseydik. Kadın sorunu da olmazdı, Kürt sorunu da olmazdı, İmralı'da tecritte olmazdı. Cezaevinde açlık grevleri 300 güne yakın olmazdı. Halkların kardeşliğini, hukuku, kadın erkek eşitliğini savunanlar bölücü olmazlardı" diye belirtti.

Özgüneş son olarak, "Bu günde diyoruz Türkiye'ye barış gelsin, demokrasi ve özgürlük gelsin" dedi.

Açıklama atılan "Biji Aşitî" sloganlarıyla son buldu.