Cizîrê halkından Halep mahallelerine yönelik saldırılara karşı eylem
Geçici Şam Hükümetine bağlı çetelerin Halep'e yönelik saldırılarına karşı yapılan eylemlerde, saldırıların derhal durdurulması ve kuşatma altındaki mahallelerdeki sivillerin korunması gerektiği belirtildi.
Cihatçı HTŞ çetelerinin Halep'teki Şêxmeqsûd, Eşrefiyê ve Benî Zêd mahallelerine yönelik kuşatma ve saldırılarını kınama çerçevesinde, Efrîn Topluluk Konseyi, Qamışlo'daki Efrîn-Şehba Göçmen İşleri Yönetimi, Amûdê'deki Efrîn-Şehba Göçmen İşleri Yönetimi ve Cizîrê Kantonundaki Girkê Legê Şehir Meclisi açıklama yaptı.
Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik güvenlik ve ekonomik önlemlerin ile bu mahallelere yapılan saldırıların, ciddi insani sonuçlar doğurduğu vurgulanan açıklamada, kuşatmanın sona erdirilmesi, saldırıların durdurulması ve anlaşmazlıkların çözülmesi için pratik ve doğrudan adımlar atılması gerektiği ifade edildi.
Açıklamalarda, Efrînli göçmenlerin haklarının, kendi istekleriyle, güvenli ve saygın bir şekilde bölgelerine geri dönmeleri ve kendi bölgelerini kendilerinin yönetmeleri olduğu belirtildi. Bu durumun sivillerin yaşamı ve hakları üzerindeki tehlikeli etkilerine dikkat çekildi. Suriye'deki sivil toplum kuruluşları, hukuk kurumları, demokratik güçler ve kadınlara çağrıda bulunularak işbirliklerini güçlendirmeleri, insan haklarını desteklemeleri, adalet ve eşit vatandaşlık değerlerini hayata geçirmeleri gerektiği vurgulandı; bu saldırıların derhal durdurulması ve kuşatma altındaki mahallelerdeki sivillerin korunması gerektiği belirtildi.