5 Mayıs 2024 Pazar

Çıplak aramayı kabul etmeyen tutsak gardiyanların saldırısına uğradı

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'ne sürgün sevk edilen Kendal Barut, hapishane girişinde çıplak aramayı kabul etmediği için gardiyanların saldırısına uğradı.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'ne 1 Temmuz tarihinde sürgün sevk edilen tutsak Kendal Barut, hapishaneye girişi sırasında kendisine dayatılan çıplak aramayı kabul etmeyince gardiyanların saldırısına uğradı.

Daha önce tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi'nde de gardiyanlar tarafından darp edilen Barut'a yönelik saldırılar nedeniyle ailesi hayatından endişe ediyor. Dayatmaları kabul etmediği için saldırılara maruz kalan Barut, ailesine "hayatının tehlikede" olduğunu aktardı.

NE OLMUŞTU?
Diyarbakır D Tipi Kapalı ve 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishaelerinde tutuklu bulunan 8 tutuklu 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri ve öncesinde Adana, Kırıkkale ve Elazığ hapishanelerine sürgün sevk edilmişti. Tutsaklardan Ferhat Kaya ve Abdulsittar Özer, Diyarbakır D Tipi'nden, Ahmet Topkaya'nın ise 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nden Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi'ne; Emrah Durmaz ve Tarık Aslan, 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nden Kırıkkale F Tipi Hapishanesi'ne; Kendal Barut, Diyarbakır D Tipi'nden Elazığ Hapishanesi'ne sevk edilirken, Cengiz Kazıcı ve soy ismi öğrenilemeyen Fırat adlı tutsak da Diyarbakır D Tipi'nden Adana ve Kırıkkale'deki hapishanelerine sürgün edilmişti.