19 Nisan 2024 Cuma

Cinsel saldırıya uğrayan çocuk yaşadıklarını anlattı

Şırnak'ta 13 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulunan Uzman Çavuş Aslan Akbudak, savcılığa sevk edildi. Saldırıya uğrayan çocuk, oturdukları binanın girişinde attığı çığlık üzerine komşuları tarafından kurtarıldığını söyledi. Saldırgan Akbudak ise saldırı anını hatırlamadığını savunarak, onun dışındaki tüm yaşananları ifadesi sırasında anlattı.

Şırnak kent merkezinde 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulanan Uzman Çavuş Aslan Akbudak, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. 

Şırnak 1. Jandarma Komando Tugayı'nda görevli olduğu öğrenilen Uzman Çavuş Akbudak'ın saldırısına maruz kalan çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü'nde avukatı eşliğinde ifade verdi. 

Kız çocuğunun ifadesi sırasında psikolog bulundurulmadığı öğrenildi. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre cinsel saldırıya uğrayan çocuk, yaşadıklarına ilişkin şunları anlattı: "Dün 23.00 sıralarında Z. ile evimizin bahçesinde otururken komşu ablamız bize evinde yemek olduğunu ve bizden getirmemizi istedi. 1. katta oturan komşumuzun dairesinin önüne geldiğimizde kapıyı açmaya çalıştığımız esnada daha önceden hiç tanımadığım ve görmediğim fakat görsem tanıyabileceğim 20'li yaşlarda 1.75 boylarında esmer tenli, siyah saçlı, bir şahıs benim boynum kısmından tutarak kendine çekmeye çalıştı. Ve bende bunun üzerine bağırmaya başladım. Beni kendine doğru çektiğinde hiçbir şey demedi ve benimle hiç konuşmadı. Ben bağırınca bu şahıs oradan hızlıca uzaklaşıp bahçeye gitti. Biz de bahçede oturan annelerimizin yanına gittik. O esnada şahıs bahçede dolanmaya devam ediyordu ve arada bir bize bakıyordu. Biz bunun üzerine olayı annelerimize ve orada bulunan komşularımıza anlattık.

"Yan komşumuz ve diğer komşularımız bu şahsa başta sen kimsin neden buralarda geziyorsun dedi. Oda 5. katta bulunan arkadaşıma bakmaya geldim dedi. O katta oturan komşumuz o dairede kendisinin oturduğunu söyleyince ismini bilmediğim bu şahıs oradan uzaklaştı. Daha sonrasında biz Z. ile birlikte markete gittik, geldiğimizde bu şahıs yine bizim bahçenin içerisindeydi. Bu şahıs tekrar binaya girdi. Ve komşularımız asansörün önünde bu şahsa kim olduğunu ve kime geldiğini sordu. Bu şahıs 9. Katta oturan tanıdığına geldiğini söyledi. Salih amca binanın 9 katlı olmadığını söyledi. Bu sefer 8 katta tanıdığına geldiğini söyledi. Bunu üzerine Salih amca binanın 7 katlı olduğunu söyledi. Bu ismini bilmediğim şahıs 7 kata geldiğini söyleyince Salih amca kendinin olduğunu söyledi. Salih amca bu şahsa bir daha buraya gelmemesini söyledi ve şahıs arabasına binerek Kent Market'in oraya park etti. Binada oturan komşularımız kamera kayıtlarına bakıp bu adamın yanına gittiler. Daha sonrasında orada kavga çıktı. Kavganın neden çıktığını bilmiyorum. Daha sonra polisler geldi. Ben polislere durumu anlattım. Ve şikayetçi olmak üzere babamla birlikte görevli polislerle çocuk şube müdürlüğüne geldik. Ben ismini olay sebebiyle öğrendiğim Aslan Akbudak isimli şahıstan ensemden tutup beni zorla kendisine çektiği için şikayetçiyim."

İHD VE BARO: OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ
Bu arada İHD Şırnak Şubesi ve Şırnak Barosu, cinsel saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı.

İHD Şırnak Şubesi, savcılıkla yaptıkları görüşmede uzman çavuşun hala gözaltında olduğu bilgisini aldıklarını kaydetti. Açıklamada, "İHD Şırnak Şubesi olarak, çocuklara karşı işlenen hiçbir suçu kabul etmeyeceğimizi ve bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz" denildi.

Şırnak Barosu ise, olayın adli makamlara ulaşması ile yakından takip ettiklerini açıkladı.

Baro açıklamasında, "Gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarfedilmiştir. Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır. Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz."

AKBUDAK SALDIRI ANI DIŞINDA HER ŞEYİ HATIRLIYOR
Bu arada cinsel saldırı faili Uzman Çavur Aslan Akbudak'ta emniyette verdiği ifadede, fazla alkollü olduğunu iddia ederek, yaşananları hatırlamadığını savundu. 

Saldırıya ilişkin hiç bir şeyi hatırlamadığı iddia eden Akbudak'ın, "O an çok fazla alkol almıştım sadece ifademde belirttiğim benden yaşça büyük olan erkek şahıs ile olan diyaloğumuzu hatırlıyorum. Biraz önce söylediğim gibi merdivenlerden inip çıkarken belki bahse konu yaşı küçük çocukları görmüş olabilirim ama hatırlamıyorum. Ancak görmüş olsam bile ben asla tanımadığım ve bilmediğim bir yerde ikamet eden yaşı küçük çocuklara fiziksel bir temasta bulamadım ve bulunmamda" şeklindeki ifadesi dikkat çekti.

TÜM TANIK BEYANLARINI REDDETTİ
Akbudak'ya, aracın etrafına gelenlere silah çekerek, "Ben uzman çavuşum sıkıntı yok buradan uzaklaşın" şeklindeki tehdit ettiğine dair verilen tanık beyanları da soruldu. Söz konusu tanık beyanlarını inkar eden Akbudak, "Ben o esnada hiç kimseye kesinlikle silah çekmedim aksine şahıslar camı açmamla birlikte bana saldırarak silahımı aldılar. Kalabalık grup içerisindeki bir şahısta o arbede esnasında aracının kontağını kapatarak aldığını hatırlıyorum" iddiasında bulundu.

Yine tanık ve müşteki beyanlarında yer alan "şoför koltuğunda mastürbasyon yapıyordu" şeklindeki beyanları da yalanlayan A.A., kendisini darp ettiklerini ileri sürüp, belindeki silah ile aracının anahtarını aldığını belirttiği kişilerden davacı oldu.