25 Nisan 2024 Perşembe

Cinsel saldırıdan yargılanan Av. Keleş'e hapis cezası

Arzu Sena Topuz'a cinsel saldırıda bulunan Avukat Sezgin Keleş'in yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme Keleş'e, "sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı" suçundan 3 yıl hapis cezası verdi, indirim uygulamadı. 

Avukat Sezgin Keleş'in yanında gönüllü staj gören Arzu Sena Topuz'a uyguladığı cinsel saldırı suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme Keleş'i indirimsiz üç yıl hapis cezası verdi. 

İstanbul Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Topuz ve avukatları ile fail Sezgin Keleş ile avukatları hazır bulundu. 

Fail Avukat Sezgin Keleş, bu duruşmada da kendini aklamak adına Topuz'a hakaretlerde bulundu. Topuz'un kadın örgütlerinden destek istemesi ve dayanışma çağrısında bulunmasına tepki gösteren Keleş, "Kadın dernekleri, LGBTİ'lerden destek istiyor, topluyor getiriyor. Bunlar yurt dışından gelen para alan yerler" dedi. 

Öte yandan Keleş ajansımızı da hedef aldı. Keleş, "ETHA ve Pınar Gayıp da haber yaptı. ETHA terör örgütü yayınları yapan Pınar Gayıp da bundan yargılanan biri bu davayla ne alakaları var neden haber yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Kararını açıklayan mahkeme, Keleş'e "sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı" fiilinden 3 yıl hapis cezası verdi. İndirim uygulamadı.