19 Eylül 2024 Perşembe

Cinsel saldırıda bulunan başhekim tutuklandı

Aynı hastanede çalıştığı kadın doktora ilaç verip bayılttıktan sonra tecavüz eden başhekim Abdullah Çiftçi hakkında, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen davada 15 yıl hapis cezası verildi. Çiftçi hapishaneye gönderildi. 

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, özel bir hastanenin başhekim olan Abdullah Çiftçi aynı hastanedeki kadın doktoru, ilaçla uyutarak tecavüz etti. "Nitelikli cinsel saldırı"dan tutuklanan Çiftçi, ilaç verip bayılttığı kadının "rızası" olduğunu iddia etti. 

Doktor E.V. 2020 yılının Mayıs ayında ailesinin yanına Edirne'ye gitti ve burada psikolojik destek aldı. Daha sonra karakola giderek şikayetçi olan E.V. ifadesinde Abdullah Çiftçi'nin kendisine ilaç verdiğini, baygın haldeyken tecavüz ettiğini aktardı. 

Şikayet üzerine gözaltına alınan Abdullah Çiftçi, 19 Haziran'da tutuklandı. Tecavüzü reddeden Çiftçi, bayılttığı kadının "rızası" olduğunu iddia etti. Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Çiftçi'ye "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 15 yıl hapis cezası verildi. Çiftçi, yargılama sırasında tahliye edildi. 

Halk Tv'nin haberine göre dosyanın gittiği İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozdu ve tahliye kararı verdi.  İstinaf Mahkemesi kararı bu kez Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstinaf'ın kararını bozdu. Bozma sonrası dosya bir kez daha İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitti. 25. Ceza Dairesi, Yargıtay'ın bozma kararına uydu.

Daire bugün görülen duruşmada, 15 yıl hapis cezası verilen Abdullah Çiftçi için tutuklama kararı verdi. Duruşmada olduğu öğrenilen Abdullah Çiftçi cezaevine gönderildi.