28 Mart 2024 Perşembe

Cinsel istismara uğrayan Gülşen: Polis 'yanlış anlamışsındır' dedi

Çocuklarına yıllardır cinsel tacizde bulunan S.D.'nin ifade işleminin ardından serbest bırakılmasına tepki gösteren kadınlar, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Anne Akan ise S.D. hak ettiği cezayı alana kadar mücadele edeceğini vurguladı.

Üç kızına çocuk yaştan itibaren cinsel istismarda bulunan S.D. emniyet ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Mersin Kadın Platformu, Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamayla, duruma tepki gösterdi.

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şofer, istismar olayının çok uzun yıllar öncelere dayandığını, yapılan şikayetlerin ve soruşturmaların etkisiz yapılmasından kaynaklı kişinin serbest bırakıldığını kaydetti. S.D.'nin serbest bırakıldıktan sonra da istismarda bulunduğu kızlardan şikayetlerini geri alması yönünde tehdit ettiğini ve baskı uyguladığını belirten Şofer, "Cinsel istismar davalarında soruşturma titizlikle ve etkin yürütülmeli, dava süreçlerinde faillere ceza indirimleri, iyi hal indirimleri gibi indirimler uygulanmamalıdır. Bu olayın peşini bırakmayacağız. 3 kız kardeşin yanındayız" dedi.

'İSTİSMARA MARUZ KALANIN TEK OLMADIĞIMI ANLADIM'
İstismara uğrayan kız kardeşlerden Hatice Gülşen ise olayı yargıya taşımak için ilk olarak polise gittiklerini fakat polisin kendisine "sen yanlış anlamışsındır" dediğini aktardı. Gülşen, polise başvuru yaptıktan sonra S.D.'nin fiziksel işkencesine maruz kaldığını söyledi ve devam etti: "Çocukken, babam bizi severken anlam veremiyordum. Ama şimdi anlıyorum. Uzun yıllar sonra kardeşlerime konuyu açtıktan sonra istismara maruz kalanın bir tek ben olmadığımı anladım. Şikayetimden sonra bizi istismar eden o adam cezaevine konulması gerekirken, bugün elini kolunu sallayarak geziyor."

Anne Susi Akan da hem kendisinin hem de çocuklarının istismarıyla hayatlarının ellerinden alındığını dile getirdi. Yaşananları "hak etmediğini" vurgulayan anne Akan, ne kendi ailesinin ne de devletin istismar olayından sonra kendilerine sahip çıkılmadığını ifade etti. Anne Akan, istismarda bulunan erkeğin hak ettiği cezayı alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.