18 Mayıs 2024 Cumartesi

Cinsel istismar davasında polisten faile koruma

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde muayene ettiği çocuğa cinsel istismarda bulunan fail Enes Furkan Şimşek, yargılandığı davanın ilk duruşması öncesi polisler tarafından korundu. Fail avukatının hakaretlerine tepki gösteren aileye saldıran polise karşı aile ve destek için gelen kadınlar "Tacizcileri değil kadınları koruyun" dedi.

2019 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kendisine muayene için gelen çocuğa cinsel istismarda bulunan ve 3 yıldır kaçan fail doktor Enes Furkan Şimşek'in yargılandığı davanın ilk duruşması Gebze 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada çocuğun ailesi ve avukatıyla fail Enes Furkan Şimşek hazır bulunurken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Darıca İlçe Yönetimi ve Gebze Kadın Platformu da destek için adliyeye geldi.

Duruşma öncesi koruma kararı aldıran fail Şimşek ve avukatı duruşma salonu önünde polisler tarafından etrafı sarılarak korundu. Failin avukatı Yaşar Ağsu'nun duruşma salonu önünde aileye "Kızına sahip çıksaydın" demesi sonucu aile fertleri tepki gösterdi. Avukatı korumaya devam eden polisin aileye saldırarak salonun önünden uzaklaştırmaya çalışmasına karşı aile ve destek için gelen kadınlar, "Kadınları taciz edenleri değil kadınları koruyun" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı kapalı yapma kararı alarak salona gazetecileri ve kadın örgütleri temsilcilerini almadı.

Duruşmada, fail Şimşek, cinsel istismarda bulunmadığını iddia ederek hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını istedi. Öte yandan failin duruşmada verdiği ifadeyle daha önce savcılıkta verdiği ifadenin birbiriyle çelişkili olduğu açığa çıktı.

Çocuğun babası, failin yalan söylediğine işaret ederek Şimşek'in çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu söyledi ve şikayetçi oldu. Çocuğun annesi ise failin olay günü çocuğu tehdit ederek istismarı anlatmasına engel olmaya çalıştığını aktardı.

Failin avukatı Yaşar Ağsu, failin ceza indirimi alması için çocuğa kemik ve diş testi yapılarak yaşının tespit edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bu testin duruşmaya etkisinin olmayacağını söyleyerek talebi reddetti.

Mahkeme heyeti son olarak tanıkların duruşma salonuna getirilerek dinlenmesine ve çocuğun duruşma gününden önce ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı 12 Eylül'e erteledi.

Duruşmanın ardından kadınlar ve aile "Susma haykır istismara hayır" sloganı ve alkışlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.